Den armeniska gatan

I det armeniska köket, tillsammans med kyrkans körsbär och andra sötsaker, är gatan mycket populär. Denna efterrätt är perfekt för att sitta med vänner i köket med en kopp te eller bara för daglig användning. Men de som följer figuren, är det värt att komma ihåg att den armeniska ghat är en högkalorirätt. Här är en av recepten på armeniska ghat med valnötter.

ingredienser:

beredning

Först delar vi mjölet i två delar: en för degen, den andra för fyllningen. Vi gnider oljan på en stor rivare och blandar den noggrant med mjöl. Tillsätt läsk och vanillin. Rör igen och sätt degen till en sådan konsistens att den inte håller fast vid dina händer. Vi lägger i kylskåpet i två timmar.

Medan degen svalnar, förbered fyllningen. Blanda socker, nötter och vanillin tills det är jämnt. Om så önskas kan socker ersättas med honung.

Vi tar degen och dela den i fyra lika delar. Vi tar en av dem och rullar ut 3 cm tjock. Täck det med fyllningen jämnt över hela ytan och rulla den i en rulle. För att göra vårt hål med nötter bättre brunat, smörj det med äggula och skär i bitar i form av trianglar eller rektanglar. På rullar kan du genomborra olika mönster med en gaffel.

Förvärm ugnen vid 180 ° C och baka i ca 10 minuter. Så laga alla resterande deg.

I armeniska köket finns det många olika recept för ghat, och när du försöker det kommer du definitivt att försöka igen.