Antifungala preparat för hud

Kutan svamp uppträder ofta. Det kan påverka hårbotten, armarna, benen och andra delar av kroppen. Idag finns det ett ganska stort antal antifungala preparat för huden, som skiljer sig åt i sammansättning, egenskaper och syfte. Tänk på de vanligaste läkemedlen för behandling av hudsvamp.

Nystatin för hud

Nystatin är ett antimykotiskt läkemedel som används för att behandla smittsamma hudsjukdomar som orsakas av svampar av släktet Candida och aspergillas. Läkemedlet används för att behandla svampen i munhålan, vagina och tarmar. Användning av Nystatin för behandling av dessa platser gör det möjligt att inte absorberas i blodet, utan att påverka svampen genom en lokal metod. Nistanin är också ett effektivt antifungalt medel för att behandla kroppens hud: händer, fötter, ansikte.

Läkemedlet är tillgängligt i flera former:

Den mest lämpliga formen för behandling ska väljas av en läkare, eftersom detta påverkar effektiviteten av behandlingen.

Indikationer för användning Nystatin är förebyggande och behandling av candidiasis av alla slag.

Läkemedlet har en inte mycket omfattande lista över kontraindikationer:

Det är också nödvändigt att undvika att använda läkemedlet för magsår och leversvikt. Vid långvarig användning av nystatin kan utseendet av resistens hos svampar till läkemedlet inträffa, och i sällsynta fall kan en allergisk reaktion uppträda.

Antifungal preparat för Amicon hud

Amyklon salva är ett antisvampmedel för huden på händer, fötter och andra delar av kroppen. Krämen säljs i aluminiumrör för 10, 15 eller 20 gram. Cremen används för att behandla följande sjukdomar:

Detta svampdödande läkemedel är ett utmärkt botemedel mot laven, så det används framgångsrikt för att bekämpa pityriasis.

En speciell egenskap hos drogen är att det är förbjudet att använda det under graviditetens första trimester, men det är möjligt i II och III, men endast i samråd med läkaren. Du bör också vara försiktig vid amning. Kontraindikationer inkluderar fortfarande överkänslighet mot läkemedlet eller dess individuella komponenter.

Biverkningar manifesteras i form av klåda, nässelfeber , brännande, stickningar, svullnad, irritation och andra allergiska och lokala reaktioner.

Drogen Mikanisal

Shampoo Mikanisal är ett antimykotiskt läkemedel för hårbotten. Produkten finns i form av schampo i en flaska av 60 och 100 ml. Produkten har två viktiga egenskaper som hjälper till att bekämpa svampar:

Shampoo har bara en kontraindikation - det är överkänslighet mot läkemedlet och dess komponenter. Biverkningar kan också kallas standard: klåda, brännande, hög fetthalt eller torrt hår. Om otillbörlig användning eller överdriven användning av schampon kan uppstå biverkningar.

Shampoo ska appliceras på håret och påverkade områden i huvudet och efter 3-5 minuter för att tvätta den. Samtidigt behöver du hela tiden massera din hud. Detta är nödvändigt för att läkemedlet skall penetrera huden och ge den korrekta effekten. Applicera också schampo för förebyggande ändamål.