Hur man lagar Forshmak?

Från tysk översätts "forshmak" som ett mellanmål. Dessutom förbereder tyskarna och skandinaverna det inte bara från fisk ( forshmak från sill ) utan också från kyckling, lamm, stuga ost, svamp, och sedan baka de också. Men den fisk som är bekant för oss hänvisar redan till judisk mat. I denna artikel kommer vi att berätta för dig hur du förbereder läckra forshmak från olika typer av fisk och kött.

Forcham av ansjovis

ingredienser:

beredning

Hamsa min, vi tar bort våra huvuden och åsar. Lök skärs i flera delar. Apple rengörs från frön och skal och skärs också godtyckligt. Alla ingredienserna passeras genom köttkvarn eller hackad i en mixer. I den resulterande massan tillsätt det mjukade smöret, äggulaen med senap och mixa bra. Torka de kokta ekorren och lägg till vår maträtt. Återigen en bra blandning. Innan du serverar på bordet är forshmak från ansjovis bättre att hålla i kylskåpet, du kan till och med lägga den i frysen i 30 minuter. Läckra förshmak av ansjovis är klar!

Forshmack från makrill

ingredienser:

beredning

Potatis och ägg koka, rengör och skär i små kuber. Lök fin smula och stek i en liten mängd solrosolja, och lägg sedan direkt smör i stekpanna (i princip kan du genast smaka på lök i smör). Vi tar bort makrill, tar bort benen och skär filén i små kuber. Alla ingredienserna är blandade. Sådan försmak kan spridas på bröd, eller du kan bara äta som en sallad.

Forshmak från lax

I detta recept kan lax ersättas med någon annan röd fisk - lax, öring.

ingredienser:

beredning

Från en halv apelsin kläm ut saften, blanda den med honung. Ringen av ingefära är renad. Vi behöver en bit om storleken på en vitlöksklyfta. Lax, vi slår slumpmässigt löken. Alla ingredienserna sätts i en mixer och krossas. Därefter tillsätt senap och hackad dill. Servera sådan förshmak på toast från svartbröd eller på skivor kokta eller bakade potatis.

Forshmak från kött

ingredienser:

beredning

Nötkött med sill, lök och potatis passerar vi genom köttkvarn. I den mottagna vikten lägger vi till 1 rå ägg, gräddfil, salt, peppar efter smak och väl blandar vi. Bröd skärs i hälften, från botten tar vi ut massan och resten av botten fuktas med mjölk. Överst sprid den resulterande massan, strö över riven ost och häll med smält smör. Baka i ugnen tills den är brunad. Vi serverar bordet varmt.

Hur förberas förshmak från konserverad fisk?

ingredienser:

beredning

Denna maträtt är lämplig för eventuell konservering, du kan till exempel ta som utgångspunkt förberedda på hembris . Från burkarna dränerar vi vätskan och tar bort benen. Ägg lagar kokt och rent. Fisk, lök, ägg och smält ost krossas i en mixer eller släppas genom köttkvarn. Lägg sedan till majonnäs och blanda. Forshmak serveras till bordet på bitar av baguette, dekorera på toppen med persilja och citronskivor.