Handskakningar - orsaker och behandling i alla åldersgrupper

Skakande fingrar påverkar även de enklaste hushållsfrågorna och orsakar en känsla av hjälplöshet. Tremor eller ofrivilliga rörelser i händerna observeras hos äldre och ungdomar. Behovet av behandling av detta tillstånd beror på dess svårighetsgrad och de faktorer som provocerade problemet.

Tremor i händerna - orsaker

Den beskrivna patologin är associerad med fördröjningen av neurala signaler från hjärnan som är ansvarig för rörelseprodukten och bevarande av den nödvändiga positionen i lemmen. Den främsta anledningen till att händerna darrar är okontrollerade muskelkontraktioner. De kan orsakas av olika faktorer, bland vilka det finns tillfälliga yttre förhållanden som inte kräver korrigering och allvarliga neurologiska störningar som innebär specialbehandling.

Händerna darrar hos äldre

I åldern diagnostiseras problemet ofta. Konstant tremor i händerna hos äldre indikerar hjärnans och centrala nervsystems sjukdomar. Ibland är det en harbinger eller ett samtidigt symptom på allvarliga patologier. Händerna darrar - anledningar:

Händerna darrar - skäl för unga

Tremor finns också i vuxen ålder, många patienter hos en neurolog är mindre än 35 år gamla. I de flesta situationer är darrningar i benen godartade och kräver ingen särskild behandling. Sådana fall inkluderar handskakningar i agitation och starka emotionella omvälvningar, överdriven fysisk ansträngning, hypotermi och feber. Andra orsaker till problemet hos ungdomar:

Viktig handskakning

Denna form av patologiskt tillstånd observeras huvudsakligen efter 50 år. I det här fallet skakar hans händer av ärftliga skäl. Essentiell eller familjär tremor uppstår på grund av en genmutation. Det överförs av autosomal dominant typ, därför är sannolikheten för lembråken i ett barn, vars föräldrar lider av den presenterade sjukdomen, 50%.

Den beskrivna tremmen i händerna utgör inte ett hot mot människors liv eller hälsa, men patologin är benägen att utvecklas. Ofta är andra delar av kroppen involverade i denna process:

Fingrar tremmer

Anledningarna till skakningar av falanger kan vara alla faktorer som anges ovan. Dessutom finns det i konceptet en fysiologisk godartad tremor. Denna definition gäller för situationer där fingrarna darrar utan stabila neurologiska och systemiska sjukdomar. En sådan tremor är karakteristisk för yrkesverksamheten i samband med den konstanta och långvariga ansträngningen av falanger. Till honom utsätts:

Vad ska jag göra om mina händer skakar?

Innan behandlingen startas är det viktigt att ta reda på orsakerna till tremor. Om detta är ett tillfälligt fenomen som har uppstått mot bakgrund av stress, hypotermi eller agitation, kan du utan behandling.

Allmänna rekommendationer om hur man ska bli av med handskakningar:

 1. Försök att utesluta några faktorer som kan prova skakande lemmar.
 2. Undvik överarbete och sömnlöshet.
 3. Avvisa från rökning, droger och alkoholmissbruk.
 4. Att leda en hälsosam och aktiv livsstil.
 5. Begränsa i menyn feta och stekta rätter, starkt kaffe, choklad, rökt kött och pickles.
 6. Ta en kontrastdusch på morgonen.
 7. I stressiga situationer, använd naturliga sedativa i förväg.
 8. Delta i en simbassäng eller bada i naturligt vatten.
 9. Att utveckla fina motorfärdigheter.

Om vanliga metoder för att kämpa med tremor inte hjälper, rekommenderar experter att använda medicinering och kurativ gymnastik. När ett konservativt tillvägagångssätt inte är för effektivt är det kirurgiskt ingripande som föreskrivs. Operation (stereotaxisk talatomi) hjälper till att nästan helt bli av med problemet, men rekommenderas endast i extrema fall.

Medicinering från handskakning

Det främsta alternativet för terapi av tremor i överkroppen är att ta mediciner. Eventuella tabletter från handskakningar ska ordineras av en behörig läkare. Självförbrukning av potenta medel är farligt vid biverkningar och försämring av tillståndet. Farmakologiska läkemedel kan stoppa sjukdomsprogressionen och signifikant minska eller stoppa handskakningar. Behandlingen innebär användning av följande grupper av läkemedel:

Örter från handskakningar

Växtprodukter påverkar inte centrala nervsystemet, men har en lugnande effekt. Deras användning är tillrådligt om mot en bakgrund av stress, ångest och känslomässig överbelastning skakar hand - behandling av mer allvarliga orsaker till patologi med hjälp av örter är ineffektivt. För att uppnå märkbara resultat ska lugnande te dricker länge.

Infusion för att lindra handskakningar

ingredienser:

Framställning, applicering

 1. Blanda torra strimlad rötter av växter. Du kan använda dem tillsammans eller separat.
 2. Lägg råvaran i en termos, häll kokande vatten.
 3. Insistera på te 5-6 timmar.
 4. Lös lösningen.
 5. Drick i små portioner hela dagen.

Övningar så att dina händer inte skakar

Ett ytterligare och effektivt sätt att normalisera lem mobilitet är terapeutisk gymnastik. Innan du behandlar handskakningen med denna teknik är det lämpligt att samråda med en specialist. Läkaren kommer visa den korrekta versionen av övningen, bestämma hur ofta de ska genomföras och hur länge behandlingen går. För att hindra händerna från att skaka, bör du regelbundet utveckla fina motorfärdigheter. Detta hjälpas av gymnastiken som visas i figuren nedan.