Hur astma börjar hos barn - Symptom

Bronkial astma är en mycket vanlig sjukdom hos unga barn. Tyvärr kan diagnosen av denna sjukdom i ett tidigt skede vara svårt, och många föräldrar har länge misstänkt tro att deras son eller dotter har förkylning.

Astma har alltid en kronisk form, och det är omöjligt att fullständigt bli av med denna sjukdom. Under tiden, om du identifierar sjukdomen i början och omedelbart börjar behandling, kan det sjuka barnets tillstånd förbättras avsevärt och antalet anfall minimeras. Därför är det viktigt för föräldrarna att veta hur astma börjar hos barn, och vilka symtom bör tas särskild uppmärksamhet.

De första tecknen på bronkial astma hos barn

Om du noggrant övervakar barnets hälsa, några dagar före starten av den första attacken, kan du se harbingers av sjukdomen. Cirka 9 av 10 sjuka barn har allergisk astma som förväntas av följande symtom:

Då börjar symtomatiken öka - hostan blir starkare, men lite våt. Symptom på sjukdomen är särskilt märkbar efter en natt eller dag sömn hos barnet, liksom efter att ha ätit.

Ovanstående tecken är endast föregångare till astma hos barn, och attacken och de viktigaste symptomen på sjukdomen manifesterar sig om några dagar. Den kliniska bilden av sjukdomen kan variera beroende på det sjuka barnets ålder. På nyfödda barn upp till 12 månaders ålder uppträder sålunda astma i de flesta fall av följande symtom:

Barn över årets ålder följer ofta symtom som:

Det är värt att notera att kroppstemperaturen i bronkial astma aldrig stiger. Om ditt barn har feber har sannolikt en infektion anslutit sig till denna sjukdom, eller alla tecken indikerar en annan sjukdom.