10 veckors graviditet - fostrets storlek

Det ligger bakom de första nio veckorna med bärandet av frukten, och framtida mamma börjar inte bara bli förbryllad av bytet av garderob på grund av den stadigt växande magen, men är också intresserad av vad fostret ser ut på den 10: e veckan av graviditeten . Denna period präglas av en signifikant viktökning hos en kvinna, även om människor som lider av toxik, kan till och med gå ner i vikt. Detta har dock liten effekt på barnet, som redan har upplevt den mest kritiska tiden för sin utveckling och är redo för ytterligare tillväxt. Mamma kommer inte att kunna känna embryonets omrörning efter 10 veckor, men detta förhindrar inte att skapa en bra relation med den.

Det mänskliga embryot vid vecka 10

Detta stadium är det sista steget av barnets embryonala utveckling, som har ganska tydliga konturer av kroppen, som kommer att utveckla all efterföljande avelstid och förbereda sig för födseln. Trots den fostrets mikroskopiska storlek efter 10 veckor, liknar den mer och mer en person, eftersom det inte redan finns någon svans, uppträdde fingrarna, knä, ben, öronen och överläppen.

Fosterutveckling på 9-10 veckor präglas av sådana tecken:

Efter att ha överlevt 10 veckor kan embryot officiellt få status som ett embryo, och om det inte fanns några avvikelser i utvecklingen under detta tidsintervall kan man inte oroa sig för förekomst av medfödda missbildningar av organ eller system. Barnet kan utöva ofrivilliga rörelser inuti fostretsblåsan och kommer snart att börja suga fingret.

Fetal ultraljud vid 10 veckor

För att se vilken typ av frukt varje mamma önskar om 10 veckor, och ultraljudet kommer att vara mycket användbart för obstetrikern. På enhetens bildskärm kan du se flera suddiga konturer av barnets ansikte, fånga närvaron av fingrarna och se de blygiga rörelserna av en tunn kropp med ett oproportionerligt stort huvud. Embryonets storlek vid 10 veckor kan fluktuera i intervallet 31-42 millimeter och liknar en liten kräm. Med en vikt på bara fem gram kommer du att "ses" av en liten, men redan en person.

Faror för fostret 10 veckor gammalt

Den framtida mamman måste stärka den uppmärksamma inställningen till hennes hälsa, eftersom de minsta manifestationerna av influensavirus eller ARVI är mycket farliga och kan orsaka patologier vid barnets utveckling. Det är nödvändigt att lyssna på din kropp och i närvaro av minimal smärta i buken eller utseendet av blodig urladdning från könsorganet, bör du omedelbart kontakta en kvinnas samråd.

Rekommendationer för hela fostrets utveckling under 10-11 veckor

Du behöver inte oroa dig för den ökande toxiciteten under graviditeten , ökad trötthet eller irritabilitet. Alla dessa symtom är inneboende i denna graviditetsperiod och kommer snart att passera. Tillbringa din fritid till fots på Friskluft eller genomförbar gymnastik. Detta kommer inte bara att ge upphov till andan, men kommer också att förbereda kroppen för framtida viktökning, förlossning och återhämtningsperioden. Ompröva kosten, berika den med de nödvändiga produkterna, vars absorption bör ge både fördel och nöje samtidigt. Titta på din palls regelbundenhet och med måttliga metoder kämpa med förstoppning eller svullnad.

Det är vid den här tiden att den första ultraljuden utförs och i 10 veckor av graviditeten kan fostrets storlek tydligt spelas in på ett fotografiskt fotografi att den förväntade mamman kommer att värna hela sitt liv.