Lax carpaccio

Kultskålen av carpaccio (Carpaccio, ital.) Uppföddes och förbereddes först av Giuseppe Cipriani 1950. Namnet väljs till ära av Vittore Carpaccio, en italiensk renässansmålare.

Traditionell carpaccio är en tunnskivad skiva rå ungt nötkött kryddat med olivolja, fruktäger och / eller citronsaft (Ciprians ursprungliga recept innehöll några andra ingredienser). Traditionellt serveras biffkarpaccio som ett kallt mellanmål med parmesanost, rucola, basilika, tomater och bordsvin.

För närvarande används termen "carpaccio" i förhållande till nästan vilken skål som helst av mycket tunt skivade och oftast termiskt obearbetade produkter. Förkött eller fisk för skönhets skull placeras en stund i kylskåpets frysfack och ibland brinner den.

Mycket god carpaccio erhålls från lax, det vill säga nästan alla laxfiskar. Laxider har en underbar smak och innehåller många ämnen, användbara och till och med nödvändiga för människokroppen.

Salmon carpaccio - recept

ingredienser:

beredning

Naturligtvis använder vi bara färska produkter. Fisken måste nödvändigtvis passera veterinärkontrollen.

Förberedelse av laxcarpaccio kräver ingen speciell kompetens och tid. Först förbereder vi fisken. Vi sätter ihop en bit filé i folie eller matfilm och vi rör om frysen i en timme eller två - efter det är fisken bekväm att klippa, dessutom är effekten av låga temperaturer på något sätt ytterligare desinfektion.

Vi förbereder marinaden. Blanda olivolja, ättika och citronsaft. En halv kryddig pepperskytt med salt. Lägg till marinaden - låt den ställa i 10 minuter. Torka sedan den genom en sil och smörj botten på två platta serveringsfat (beräkning av produkter för 2 portioner) med en silikonborste.

Med en skarp kniv skär vi fisken i tunna skivor så mycket som möjligt och vackert utlagd i ett lager. Tomater vi skär skivor och sprids från sidan. Från ovan smutsar fisk marinade. Vi skar ost så tunt som möjligt, helst med en kniv med ett mått vågigt blad. Vi sprider ostplatorna över fisken och dekorerar med gröna. Innan du serverar, låt carpaccio av lax stanna i 15-20 minuter, så att fisken framgångsrikt kan marinera.

En sådan utsökt maträtt är perfekt för en romantisk kväll.

Till lax carpaccio kan serveras nästan alla vin, gin, vodka, öl.

Du kan laga en laxrulle för carpaccio. Carpaccio, skivad från filé rullade in i en rulle, ser bra ut. I den här versionen skära av en ganska stor men inte alltför tjock bit filé, täcka den (på båda sidor) med en marinade med hackade örter av dill och koriander, inslagna med rullar. Därefter - in i filmen och lägg den i frysen, och i sista steget vi skär och vackert lägger ut spiralerna, återigen smorde med marinade, lägger vi till ost, tomater och gröna. Hur man lagar carpaccio från vild lax fångad från sötvattenreservoarer? För att förbereda carpaccio från vildlaksfisk måste den först säkras: för att suga, salt, marinera eller röka.

Odelad lax som väger upp till 2 kg saltas torr om 9-13 dagar eller i kall kall saltlösning i 6-13 dagar och i varm saltlösning i 5-9 dagar. Stora bitar av filé med hud - i 5-9 dagar. Mängden salt bör vara ca 20% av fiskens vikt. Före saltning bör fisken vara frusen. I ett modernt kylskåp är temperaturen i frysen ca -18 grader C. Vid denna temperatur är fisk som väger upp till 2 kg tillräcklig för att hålla ca 2 dagar.

För att skydda dig så mycket som möjligt, inkludera alltid ingredienserna i marinadevinäger, vitlök och varmrött peppar.