Kyckling i mikrovågsugnen - läckra och snabba sätt att baka

Kyckling i mikrovågsugnen - en maträtt för alla tillfällen. Detta gör det snabbt och smidigt i mikrovågsugnen och hjälper till att laga gott och gott kött på bara 30 minuter. Du kan baka en hel slaktkropp eller delar med såser, kryddor, kryddor och grönsaker, med olika kulinariska tekniker, om vilka subtiliteter som beskrivs nedan.

Hur man lagar kyckling i en mikrovågsugn?

Kyckling i mikrovågsugnen är en enkel maträtt som snabbt serveras till bordet. För matlagning gnidas slaktkroppen med kryddor, placeras i en specialrätt, täckt med lock och bakas med maximal effekt på 30 minuter. För att få en skorpa, 10 minuter före slutet, avlägsnas locket och fågeln bakas öppen. Den färdiga produkten är täckt med folie och insisterade på några minuter.

 1. Att förbereda en kyckling i en mikrovågsugn kräver strikta instruktioner. Därför bör platsen i mikrovågsugnen endast helt frysas och vägas av slaktkropp: detta hjälper till att beräkna tillagningstiden korrekt.
 2. Kyckling som väger upp till 1,5 kg bereds snabbare, för att ge en skarp, smörjs det rikligt med kryddor. Passande och alla såser: sojasås, majonnäs, senap, gräddfil eller vanlig smör.
 3. Rätter från en kyckling i en mikrovågsugn är olika. Du kan laga mat som en hel fågel, och enskilda delar: filéer, shins, vingar eller skinkor. I vilket fall som helst bör tjockare bitar placeras närmare kanten av stekpannan eller grillen.

Hur lagar man en grillad kyckling i en mikrovågsugn?

Grillad kyckling i mikrovågsugnen är den mest populära maträtten. Juicy kött inuti, ruddy skorpa utifrån och förtroende för produktens kvalitet är de främsta anledningarna till att välja denna typ av förberedelse. Under matlagningen hålls slaktkroppen i 30 minuter i en marinaden, placerad på en rist och kokad med en effekt på 800 W i grillläge i 15 minuter på vardera sidan.

ingredienser:

beredning

 1. Blanda smöret, juice, kefir och vitlök.
 2. Gnid med en blandning av kycklingkropp och lägg åt sidan i 30 minuter.
 3. Placera i en mikrovågsugn på ett galler, ersätt en kapacitet för uppsamling av fett och sätt in ett läge "Grill" i 15 minuter vid kapacitet i 800 Вт.
 4. Vrid kycklingen över till andra sidan och upprepa processen.
 5. Den grillade kycklingen i mikrovågsugnen kommer till ett perfekt läge i 2 minuter i mikrovågsmodus.

Kyckling i mikrovågsugnen i förpackningen

Kycklingen i mikrovågsugnen i bakpaketet är inte bara snabb och bekväm, men också användbar. Paketet skyddar köttet från att torka, lämnar det saftigt och mjukt under hela tillagningen, hjälper till att använda ett minimum av fett, vilket gör att produkten går i en kategori av maträtter och eliminerar diskmedel och håller hela innehållet säkert under filmen.

ingredienser:

beredning

 1. Gnugga kyckling med smör och kryddor.
 2. Inuti fågeln låg vitlöksklyfta.
 3. Placera i en väska för bakning, binda kanterna i en knut.
 4. Skruva fast skruvmejseln, sätt i en maträtt och laga mat vid 800 W i 25 minuter.
 5. Hönan i mikrovågsugnen kommer att få en rödbrun om paketet öppnas 5 minuter före processens slut.

Kycklingbröst i en mikrovågsugn

Kycklingfilé i mikrovågsugn är ett bra sätt att få en maträtt på 10 minuter. Filén innehåller inte fett och är ursprungligen torr, så den huvudsakliga uppgiften är att bevara juiciness. För att göra detta bakar många hemmafruar produkten i ärmen, och i avsaknad av den senare täcker bröstet med ett lager av grädde, vilket är perfekt skyddat mot uttorkning.

ingredienser:

beredning

 1. Mariner kyckling i kryddor och sojasås i 15 minuter.
 2. Smörj med gräddfil, täck med lock och koka till 1000 W i 10 minuter.

Chicken drumsticks i mikrovågsugn

Kycklingben i mikrovågskocken snabbare än i pannan: medan värdinnan är skyddad mot stänk av fett, vilket inte är ovanligt i tid för att steka på ugnen, och produkten visar sig vara doftande och saftig. Benen passar perfekt med kryddor, de är lätta att betjäna, de behöver inte bestick och de ersätter snabbt snabbmaträtterna på arbetsplatsen.

ingredienser:

beredning

 1. Blanda majonnäs med salt och chili sås och täcka benen.
 2. Lägg i en behållare med vitlök och laga mat med maximal effekt i 12 minuter.

Kycklingvingar i en mikrovågsugn

Kycklingvingar i mikrovågsugnen är en av de mest populära rätterna. Vingarna är inte rika på en stor mängd kött, därför lagar de dem inte för att uppfylla hunger, men som ett kryddstarkt mellanmål, vars textur är lättast att komma i mikrovågsugn. Under kokningen marineras vingarna, torkas torrt och kokas med maximal effekt i 20 minuter: 10 minuter på varje sida.

ingredienser:

beredning

 1. Blanda sojasås, sherry och ingefära.
 2. Häll vingarna med marinade i 2 timmar.
 3. Blot från marinaden och baka vid 800 W i 20 minuter.

Kycklinglår i mikrovågsugn - recept

Kycklinglår i mikrovågsugn kan inte bli bortskämd. Denna del av slaktkroppen är måttligt saftig, fet, absorberar snabbt kryddor, vilket hjälper till att undvika många timmar av marinering. Höftarna smutsas enkelt med sås och kokas under locket för maximal effekt på 10 minuter. För rosiga, de resterande 10 minuterna, laktas utan lock i läget "Kylling kokt".

ingredienser:

beredning

 1. Kombinera smör, honung, sås, ättika och curry och olja köttet.
 2. Koka under locket för maximal effekt på 10 minuter.
 3. Ta av locket och placera mikrovågsugnen i matlagningsläget "Kyckling".
 4. Kycklingen i mikrovågsugnen bakas i detta läge i ytterligare 10 minuter.

Kyckling med potatis i en mikrovågsugn

Kyckling med potatis i hylsan i mikrovågsugnen - en maträtt för dem som föredrar en snabb och omfattande middag. Mikrovågens tekniska egenskaper hjälper till att klara matlagningen på 25 minuter, och hylsan garanterar saftiga kött- och ölpotatis som smutsar utan ett gram fett i sin egen juice - perfekt för rätt näring.

ingredienser:

beredning

 1. Haka kyckling delvis.
 2. Blanda gräddfil med ketchup, säsong och lock.
 3. Marinera i den kalla timmen.
 4. Skala potatis, skära och placera i en ärm med kyckling.
 5. Hylsan är fixerad, genomborrad, sätta i en behållare och koka vid full kraft i 25 minuter.

Kyckling med grönsaker i mikrovågsugnen

Om du inte vet hur man ska baka en kyckling i en mikrovågsugn för att få den perfekta dietmenyn, försök sedan ett recept i mikrovågsugnen. Blåsa protein och fiber är idealisk för dem som vill gå ner i vikt, så kycklingbröst och färska grönsaker är det bästa alternativet att inte få extra pounds och god förfriskning, ha tillbringat bara 30 minuter matlagning.

ingredienser:

beredning

 1. Klipp filéerna, säsong och lägg dem i en mögel.
 2. Tillsätt grönsaker, yoghurt och koka under locket med en effekt på 600 watt i två uppsättningar på 15 minuter.

Kyckling med bovete i mikrovågsugnen

Stewed kyckling i mikrovågsugnen är en gudstjänst för människor som föredrar hälsosam mat. Med tanke på mikrovågens förmåga att hantera komplexa rätter, kan du lägga till bovete till kycklingen. Kombinerad luminositet i mikrovågsugnen är fördelaktig för varje komponent: gröt är fräckt och kycklingen är skyddad från att brinna.

ingredienser:

beredning

 1. Skär filéerna och grönsakerna, blanda med pasta och vatten.
 2. Överst lägg bokhvetan.
 3. Den stuvade kycklingen i mikrovågsugnen kokas under locket i 20 minuter vid 800 watt.

Shish kebab från kyckling i mikrovågsugn

Du kan laga kyckling i en mikrovågsugn på många sätt. Så, finsmakare av shish kebabar kan enkelt göra en favoriträtt i mikrovågsugn. För att göra detta är det nödvändigt att strängmarinerat kött på spettar och baka dem i 30 minuter vid 600 watt. Ingen mindre tid kommer att behövas med funktionen "Grill", men i detta fall kommer shish kebab att skaffa en krispig skorpa.

ingredienser:

beredning

 1. Kycklingfilé skärs och blandas med juice, smör, vitlök och peppar.
 2. Lämna i 30 minuter.
 3. Spänn på spettar, lägg dem på en maträtt och laga, vrid på 600 W i 30 minuter.

Kyckling Nuggets i mikrovågsugnen

Kyckling i mikrovågsugnen - recept som hjälper till att enkelt och välsmakande diversifiera hemmenyn. Nuggets är en av de mest populära mellanmålen, som många hemmafru föredrar att laga hemma. Allt för att krispiga kycklingstycken i brödsmulor , gjorda med egna händer , innehåller inga skadliga tillsatser men bakas på bara 5 minuter.

ingredienser:

beredning

 1. Skär skivorna i skivor och marinera i sojasås i 15 minuter.
 2. Säsong, doppad i whipped whites, efterkaka, och lägg på en platt skål.
 3. Baka med maximal effekt i 5 minuter.