Adjika i multivariaten

En mycket populär kryddning - ajika - är en ganska skarp sås av grönsaker och kryddor. Han kommer från Abkhazian kök, men så fångad i hela den tidigare Sovjetunionen, att idag finns det ett otroligt antal alternativ för att laga denna sås. Med utvecklingen av teknik har förändringar naturligtvis påverkat matlagningsprocessen, vilket är anledningen till att Adjika i multivarket förbereds - det är så snabbare och enklare. Vi kommer att berätta mer detaljerat.

Classic Edition

ingredienser:

beredning

Tomater är valda täta, mogna, utan sprickor, inte kruslad. Vi tvätta dem och rulla med en köttkvarn med ett medelstick eller om möjligt slipa det och placera det i en matprocessor eller mixer. Mina paprika, ta bort frölåda och septa och slipa dem också. Blanda peppar med tomater och smör och häll allt i multivarkkapaciteten. Förbered adzhika ca 45-50 minuter, sätt på kontrollpanelen "Quenching". När vi förbereder Adzhika, vänder vi vitlök till en gruel i en mortel med salt och peppar. Från chilenska paprika (du kan använda någon varm peppar - smaksmak) tar vi bort fröna och maler köttet med socker i en murbruk. Den resulterande vasslan läggs till adjikaen, häll ättika och gryta så mycket, men med locket öppet. Vår sås blir tjock och full.

På samma sätt förbereder Adzhika i multivarken för vintern. När såsen är klar sätter vi den i en burk steriliserad med varm ånga och rulla upp den.

Delikat Adzhika

Mycket mer ömt och mindre akut är Adzhika med äpplen i multivarket - receptet är också mycket enkelt.

ingredienser:

beredning

Mina äpplen, tomater, paprika. Vi rengör morötter, vi tar bort frön och septa från paprika, vi skär ut kärnan från äpplen ben och lägg allt detta i mixerns skål. Vi slipar det. Om det inte finns någon mixer, rulla bara alla produkter i köttkvarnen. Fyll i olja med den resulterande blandningen, skaka väl och börja gyta i multivarket. Primär behandlingstid är ca 50 minuter med locket stängt. Vitlök, salt och socker, slipa i en murbruk tills produktionen av gruel - mer eller mindre homogen. Från skarpa paprika rensar vi frön och maler dem också så mycket som möjligt. Lägg allt detta till adzhika och släck sedan tills såsen börjar tjockna - det tar nästan lika mycket tid.

På samma sätt är Adzhika från zucchini förberedd för vintern i en multivark - vi använder courgetter istället för äpplen, och vi kan lägga mer socker.