Preparat-angioprotectors

En grupp av angioprotektiva medel är läkemedel som har en hälsoförbättrad effekt på hjärt-kärlsystemet. Preparat-angioprotektorer i människokroppen verkar enligt följande:

Tillämpningsområde

Angioprotektiva läkemedel används vid behandling av ett antal sjukdomar. Särskilt effektiva är angioprotektorer vid behandling av:

Vilka läkemedel är angioprotektorer?

Listan över angioprotektorer är ganska omfattande. Specialister klassificerar angioprotektiva medel enligt följande:

  1. Örtberedningar, som är baserade på vitaminer, glukokortikoider, frukter av hästkastanj.
  2. Syntetiska angioprotektorer.

Många läkemedel relaterade till den angioprotektiva gruppen innehåller flera komponenter som har en läkande effekt på kroppen.

Låt oss prata om de mest populära angioprotektiva ämnena.

troksevazin

Preparatet tillverkas i form av kapslar, gel och injektionslösning baserad på hästkastanj. Läkemedlet minskar kapillärernas permeabilitet, har antiinflammatorisk och anti-edematös effekt. Läkemedlet Troxevasin är indicerat för användning:

pentoxifyllin

Detta läkemedel i form av tabletter och injektioner, som används när:

Venoplant

Preparatet är en tablett från ett torrt extrakt av hästkastanjfrön. Läkemedlet används för att återställa kapillärväggen och för att avlägsna inflammatoriska fenomen i kärlen. Veinplant är effektivt i åderbråck och venös insufficiens.

etamzilat

Detta läkemedel har en gynnsam effekt på återställandet av kapillärer. Det används både för terapeutiska och förebyggande ändamål för förhindra blödning i:

Essavan gel

Detta angioprotektiva medel används för: