Elasticitet i huden

Den unga huden är elastisk och elastisk, men med tiden börjar viskningsprocessen att bli hudlös, tråkig och utsatt för irritation. Många kvinnor tänker på hur man återställer elasticitet i huden, bara med utseendet på de första rynkorna. Men i sådana fall kan enkla masker för hudens elasticitet, lyftpreparat och andra produkter sakta ner den nya bildningen av nya rynkor, men de kommer inte att bli av med de som redan har dykt upp. Därför är det bättre att ta hand om i förväg hur man ökar hudens elasticitet. För att kunna göra detta måste du förstå vilka faktorer som påverkar hudens ton och som en följd av detta sker vissning.

Vad är anledningen?

  1. Flabby hud i ung ålder kan vara en indikation på kroppssjukdomar, till exempel svagheten i bindväv, njureproblem, hjärtproblem, metaboliska störningar. I dessa fall är det först och främst nödvändigt att uppmärksamma sin hälsa och dessutom använda medel för hudens elasticitet.
  2. Som ett resultat av de åldersrelaterade förändringarna som uppstår i kroppen förändras ämnesomsättningen i huden, blodcirkulationen störs, produktionen av många ämnen som är nödvändiga för huden är långsam. Till exempel minskar mängden kollagen som är ansvarig för kroppens hudens elasticitet avsevärt. Allt detta leder till torkning av huden, utseende av flabbarhet och rynkor.
  3. En stillasittande livsstil, dåliga vanor och felaktig kost påverkar kroppen som en helhet, och följaktligen hudens tillstånd.
  4. Effekterna av yttre faktorer påverkar också hudtillståndet. Särskilt farligt för huden är solens strålar, eftersom ultraviolett förstör kollagen och påskyndar åldrandet.

För att förbättra hudens elasticitet rekommenderar experterna följande rekommendationer:

För daglig vård kan du använda en kräm för hudens elasticitet, men det är viktigt att tänka på att krämen ska innehålla de aktiva komponenterna som tränger in i epitelens djupa lager, till exempel koenzymer. När man använder hemmet kosmetika kan honung läggas till förberedelserna, eftersom det främjar en djup penetration av näringskomponenter i hudceller. Korrekt vård ger huden tillräcklig näring, fuktighet och skydd, vilket förhindrar störningar i vattensbalansen och upprätthåller elasticitet.

Hudens tillstånd beror på många externa och interna faktorer. Det är inte alltid möjligt att undvika inverkan av en ogynnsam miljö, det är inte möjligt att undvika åldrande, men för att upprätthålla skönhet och förlänga ungdomar ligger helt och hållet inom allas makt.