Dieffenbachia - kan jag hålla hus?

Denna vackra tropiska växt lockar helt enkelt ögat. Och om tidigare människor oroligt odlade diffenbahia i hem och kontor så blev det senare medveten om några negativa faktorer, varför människor började vara försiktiga med växten. Hur farligt eller inte farligt är det att växa en diffenbachia i ett rum, och hur denna växt påverkar människor - vi ska räkna ut det tillsammans.

Är det möjligt att odla ett hus i Diffenbachia?

Har du någonsin varit så bekväm att du sitter tyst på kontoret och bakom ryggen växer du ett elegant träd, om titeln som du förmodligen inte vet någonting, och plötsligt går en anställd in på kontoret och skräcken visas på hennes ansikte. Hon berättar för dig att det här vackra trädet kallas dienbachia och det kan inte hållas inomhus inom kategorin och dessutom sitta bredvid henne hela dagen.

I denna situation vill jag genast förstå orsakerna till en sådan panikreaktion och förstå om det verkligen är farligt att vara bredvid en ofarlig vid första anblicken växt. Även erfarna växtodlare vill på ett tillförlitligt sätt veta om det är möjligt att hålla diffenbahia hemma.

Från vad som precis kan sägas inte till förmån för blomman är det att det har en mycket giftig juice. Han har konsistens och färg av mjölk, som, som kommer på huden, orsakar hennes irritation, som snart kommer att passera.

Men det här är ingenting jämfört med vad som kan hända, få juice av diffenbachia på ögon eller muns slimhinnor. Personen är hotad av blindhet - en tillfällig, lyckligtvis men varaktig beroende på hur mycket juice som har fallit och aktualiteten i de åtgärder som vidtagits.

Om du kommer in i munnen, kommer en person att tala en tunga, döma struphuvudet, på grund av vilken förmåga att prata är förlorad - också ett tag. Förresten var det stammarna av denna växt som strax straffade de mest talkative slavarna.

Vad sägs om barn och husdjur?

Sådana egenskaper kommer utan tvivel att orsaka en rädsla av rädsla bland unga föräldrar och djurälskare. Trots allt strävar både barn och katter med hundar då och då efter att försöka allt "för en tand". Om en kvist av diffenbachia faller på denna tand, verkar det inte för mycket.

För ett litet barn hotar saften av en växt som har på slemhinnorna dem med allvarlig skada, vilket kan skrämma både barnet och föräldrarna hemskt. Förutom brännskador, tillfällig blindhet och domningar kan allvarlig yrsel uppstå, inklusive förlust av rumslig orientering.

När det gäller husdjur är diffenbachia inte bara hälsofarligt, men det är dödligt giftigt. På grund av svår larynxödem, kommer djuret inte att kunna andas i en tid, vilket är tillräckligt för att kvävas.

Men man borde inte tro att katter är så dumma att de kommer att börja äta en sådan farlig växt. Mest sannolikt kommer de att kringgå det. Och barn kan skyddas, om du lägger en kruka med en blomma högre - oåtkomligt.

Ingen annan fara diffenbachia, som växer i ditt hem, representerar inte - inga skadliga rök, ingen energi "vampirism", inga andra tecken, som ofta skrämmer okunniga människor. Tvärtom kan växten absorbera skadliga ämnen från luften och mätta den med phytonider - desinfektionsmedel som dödar skadliga bakterier, och stora löv avdunstar mycket fukt, mättar rummet med det och reducerar för övrigt nivån av dammighet.

Egentligen bestämmer du själv om det är möjligt att hålla huset i Diffenbachia, eller snarare - om du vill ha det. Om svaret är ja, ta bara nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda barn och djur och använd handskar vid transplantation. För denna anläggning kommer att mätta luften runt dig med bra hälsa och hälsa, och dina ögon kommer alltid att glädja sig åt skönheten i dess saftiga och ljusa löv.