Individuellt dressingpaket

När du går på semester - en skog, en flod eller en sommarstuga - ibland finns det behov av att tillhandahålla första hjälpen inte bara med repor och små sår, men även i mer allvarliga fall: brännskador eller blödningar . För att göra detta måste du ha viss kunskap och också ha de nödvändiga materialen och medicinerna.

Eftersom sådana traumor är typiska för militären, för sin bekvämlighet, skapades individuella påsar, som utfärdades till varje soldat, särskilt under perioden med militära operationer eller genomförande av övningar. Egenskapen hos detta kit är dess sterilitet, eftersom den är förpackad i hermetiskt förseglade förpackningar, som endast kan brytas före direkt användning.

Individuellt dressingpaket är ett sterilt medicinskt bandage med en speciell design som gör det möjligt för dig att ge första hjälpen till någon och till och med själv.

Sammansättning av det individuella dressingpaketet

Paketet innehåller:

  1. Gaze eller elastiskt bandage. Det finns olika storlekar: en bredd på 10 cm och en längd på 5 m eller 7 m.
  2. Bomullsgasbandage-kuddar. Vanligtvis är förband i storlek 18x16 cm. I olika uppsättningar varierar deras antal, men vanligtvis finns det 2 stycken - rörs längs bandage och stillastående (vars position inte kan ändras). Kuddar gjorda av non-woven eller belagda med ett metalliserat non-woven material kan användas för att förhindra att förbandet klibbar såret.
  3. En säkerhetsstift eller annan typ av fästelement. Det behövs för att fästa bandaget.
  4. Individuell förpackning. Oftast - ett vattentätt gummerat material, som också kan användas vid påläggning av ett sår. Samma funktion utförs av pergamentpapper.

Instruktionen måste fästas på förpackningen och tillverkningsdatumet anges.

Indikationer för användning av ett individuellt förbandspaket

En sådan uppsättning är nödvändig för att säkerställa att i fältet:

Så här använder du det individuella dressingpaketet korrekt:

  1. Vi avslöjar det enskilda paketet. Om den övre förpackningen är gummerad, så kommer sidan på sidan att göras speciella skärningar, som ska brytas. Detta görs både för att underlätta förpackningen och för att upprätthålla materialets integritet, vilket kan behövas vid applicering av ett bandage.
  2. Vi får paketet inslaget i pergamentpapper, och vi tar ut bandage med kuddar, berör endast deras yttre sida (det är också märkt med en mörk eller färgad tråd). Stiftet i påsen, så att det inte går förlorat, är det bättre att omedelbart fästa på kläderna på en framträdande plats.
  3. Vi tar i vänstra handen den fria änden av bandaget, och i högra handen - dess rulle. Vi sprider våra händer till sidan så att hela bandaget är rakt.
  4. Vi sätter på såret:
  • Vi slutar med ett bandage och fixar änden med en pinne i setet.
  • Inte bara medicinska arbetstagare, utan också vanliga människor, borde veta vad ett individuellt dressingpaket är, eftersom detta kan rädda liv. Därför rekommenderar läkare att gå till platser där det inte finns något sätt att ringa en ambulans, var noga med att ta med sig sådana kit och smärtstillande medel. Du kan köpa ett individuellt paket för att klä på någon apotek.