Brunei stränder

Staden Brunei ligger i Sydostasien, dess särdrag är att den tvättas av Sydkinesiska havet från norr. Statens territorium påverkas av ekvatorialt vått klimat. Här är den genomsnittliga lufttemperaturen under året +26 ° C, vilket är ganska fördelaktigt för en strandferie.

Egenskaper av Bruneiens stränder

På Bruneiens territorium finns 15 stränder som kännetecknas av ren sand och klart vatten, på vissa ställen är de omgivna av mangrover. I Brunei är stränderna indelade i två typer: stränder med en öppen kust och konstgjorda vikar, som skyddas av stenar av stenar.

Brunei Darussam är ett land med muslimsk tro, därför är det accepterat bland lokalbefolkningen att kvinnor inte bandar sina kroppar. Denna regel bör uppmärksammas för att inte skämma bort människor. Eftersom kusten är lång, efter att ha gått några meter kan du komma till en ödeplats.

Var och en av stränderna på egen väg är utvecklad och har egen infrastruktur. Till exempel är den mest utrustade för rekreation stranden Gerudong Beach, på stranden i Serasa som en underhållning som du kan åka på olika typer av vattentransport. Tack vare den långa kusten är vissa stränder fortfarande vilda idag.

Bruneiens mest kända stränder

Bruneiens mest kända stränder inkluderar följande:

  1. Seras - ligger på en lång sida, på detta ställe flödar flera floder till samma plats. Vattnet på denna plats är inte särskilt rent, och den konstgjorda stranden är mer lämpad för picknick och rekreation. Det är på grund av den här funktionen att det inte är helt lämpligt för viloläge. Men i strandområdet finns en yachtklubb, där det finns många typer av sjöfart.
  2. Muara - perfekt för en strandferie. Den har en öppen ingång till havet, paviljonger, det finns möjlighet att ta en picknick och det finns attraktioner för barn. Det finns toaletter och duschar över hela territoriet.
  3. Meragang är en öppen strand där du inte bara kan sola och simma, utan också besöka sköldpaddans uppfödningscenter. Dessa roliga djur på denna plats är representerade av flera arter, du kan se både nyfödda och vuxna sköldpaddor.
  4. Berakas - på denna strand kan du njuta av ren sand och vatten. Stranden har en höjd på vilken arbors är byggda i en rad. I närheten finns en skogspark där du kan se många sorters djur, några apor går rakt längs stranden.
  5. Tungku - en vanlig häck i havet, befäst med stenar. Ofta på vägarna på denna strand är mässor och olika evenemang hålls. Detta är dock en av stränderna som inte har vackra landskap.
  6. Empire - bredvid kusten är hotellet The Empire Hotel - detta är en otroligt lyxig byggnad, byggd av sultanen först för egen användning. I det följande organiserades hotellet här. Empires strand ligger på två konstgjorda vikar, dessutom finns en anslutning till poolen, fylld med havsvatten. Stranden är utrustad med paraplyer och solstolar.
  7. Jerudong - består av konstgjorda vikar, som kännetecknas av en utbyggd infrastruktur, här kan du inte bara sola och simma, men också gå till marknaden för mat.
  8. Penangjong - har en öppen tillgång till havet och konstgjorda vikar. Det finns gazebos för trevlig tidsfördriv.
  9. Seri Kenangan - har en karakteristisk egenskap, den ligger mellan två vattenkroppar: Sydkinesiska havet och Tutongfloden. Mellan dem är en smal remsa för vila.
  10. Bland de öppna stränderna kan du också utse följande: Telisey Beach, Sungai Liang , Lumut , Seria och Panaga .