Kompis av krusbär för vintern

Detta elementära recept på komposit av krusbär till vintern kommer att vädja till alla älskare av ovanliga vitamindrycker. Komposten är oerhört rik, smaklig och fabulously doftande.

Ett enkelt recept på komposit av krusbär till vintern

ingredienser:

beredning

Först och främst förbereder vi banker: vi tvättar dem i kokande vatten och steriliserar dem. Sedan i varje spridning bär kärnbär, fyller den ungefär en tredjedel. Nu sorterar vi försiktigt ut grenarna av citronbalsam och lägger den på toppen av bären. Fyll på allt med brant kokande vatten, stäng med rena lock och lämna det i exakt 5 minuter. Därefter töms vätskan försiktigt i en ren emaljpanna och lägger på spisen för att simma. Vid denna tid hälls socker och citronsaft i varje burk. När vattnet kokar igen, häller vi alla burkar på nacken, rullar upp dem, vrider dem och låter dem svalna i denna position.

Komposit av krusbär med apelsin för vintern

ingredienser:

beredning

Så sorteras krusbärs bär sorteras noga och noggrant. Vi är noga med att inte sakna ruttna och skadade bär, för att det inte bara kan skämma bort hela smaken av kompote, men också negativt påverka din kropp. Vi renar inte apelsin från skalen, men sköljer helt enkelt frukten. Skär sedan i tunna cirklar och lägg det i rena burkar. Efter det, somna beredda krusbär och häll alla heta sockersirap. Glöm inte bara att han måste koka bra. Häll i en kruka med vatten, sov i socker och sätt på en stark eld, omrörning. Därefter rullas burkarna med tennlock och vrider komposten upp och ner. Vi lägger arbetsstycket på golvet, lindar det med något varmt och låt det svalna helt i denna position exakt för en dag. Nästa dag vänder vi om bevarande och flyttar den till en mörk plats för ytterligare lagring.

Komposit av krusbär och svarta vinbär

ingredienser:

beredning

Vi sorterar ut bären, tar bort alla stammar och sköljer dem under kranvatten. Häll ut sockret i kokande vatten och rör om med en sked tills alla kristaller har löst sig helt. Så snart sirapen börjar koka, sätt de beredda bären, vänta tills kompotan kokar igen och koka den i 5 minuter och stäng locket. Därefter kastar citronskivorna och tar bort pannan från elden. Vi smakar drycken och tillsätter socker, om det behövs. Vi häller den över rena burkar, täcker med lock och steriliserar i 15 minuter och rullar sedan upp dem med lock. När komposten helt svalnar, omarrangeras den för förvaring i en kall källare eller kylskåp.

Komposit av körsbär och krusbär för vintern

ingredienser:

beredning

Alla frukter sorteras, separeras från löv och tvättas grundligt med kallt vatten. I bankerna förberedda i förväg sätter vi alla bär och somnar i socker. Vi koka vatten, häll i burkar, täcka med lock och kräva drycken i 20 minuter. Efter det att tiden har gått, dränera vätskan från burkarna i en panna och koka igen på medium värme. Fyll bär en andra gång längs nacken och rulla tätt på locken. Vi tar bort det klara bevarandet på ett mörkt ställe och försiktigt omslut den tills det svalnar helt. Det är allt, kompott för vintern är klar för användning!