Hur städar man stekpannor från insättningen?

Nagar i en stekpanna , det här är det största problemet som är oundvikligt. Detta skikt förvärrar inte bara utseendet, det skadar människors hälsa, eftersom det, när det upphettas, släpper ut cancerframkallande ämnen som kommer i mat.

Frågan om hur man rengör stekpannor från kolförråd är inte enkelt, eftersom det här materialet är känsligt för den mekaniska åtgärden och det accepterar inte rengöring med tvättmedel som innehåller alkalier och syror i deras sammansättning.

Det finns flera hemmetoder som ger oss råd än att stekpanna från insättningen. Om en ljusavsättning bildas i stekpannan är det möjligt att koka en lösning bestående av vatten i vilket 2 tesked citronsyra tillsätts. Låt sedan lösningen svalna, stå ett tag i disken, häll det ut och tvätta stekpannan.

I ett glas varmt vatten, tillsätt ammoniak i liten mängd, häller vi också 10 gram borax, blanda väl. Lösningen som framställs på detta sätt används också för att rengöra insättningen från ytan av aluminiumpanna med en svamp som dränkts in i den. Stekpanna efter behandlingen noggrant tvättad i stora mängder vatten, bör blandningen inte komma in i maten.

Hur man rengör en illa bränd stekpanna?

Bränd aluminiumspanna till kol är mycket svår att rengöra, men det kan göras genom att använda olika medel som är tillgängliga hemma.

Ett av de mest effektiva sätten är följande: du måste täcka den brända botten av stekpannan med ett tjockt lager tandpulver och lämna det under 12-16 timmar. Det är inte värt att försöka rengöra och skrapa stekpannans yta - efter den här tiden måste du försöka välja ut kolavskiljningen med fingret. Om det är lätt att rengöra, bör du tvätta stekpanna med tvål och vatten i stor mängd. Om det finns platser som inte har rensats från insättningen, upprepa proceduren.

Fortfarande använde våra mormödrar ett mycket enkelt sätt. Häll i tio liter varmt vatten i en metallbehållare, lösa upp 80 gram silikatlim, tillsätt soda i en mängd av 100 gram, sätt stekpannan i denna lösning och koka i 12-15 minuter. Stek sedan pannan väl med tvål och en mjuk svamp.

Befintliga kemiska produkter för rengöring av ytor på en stekpanna med starka avlagringar, som oftast har starka syror i sina kompositioner, så de är inte lämpliga för rengöring av stekpannor. Dessutom är dessa produkter inte säkra vid inandning, även avdunstning från dem kan främja irritation av slemhinnorna.