Köttbullar - kaloriinnehåll

Köttbullar är en maträtt av hackat kött, som serveras med en skål. Beroende på vilket kött som används kan köttbullens värmevärde variera avsevärt.

Kaloriinnehållet i köttbullar

Det klassiska receptet på denna maträtt innehåller följande ingredienser:

Beroende på vilken typ av kött som kan förändras inte bara smaken, men också innehållet i fetter. Så, till exempel, den största kaloriinnehållet kommer att vara i kalvköttbullar. I dem står 100 gram produkt för 16 gram fett och 247 kcal. Men fläskköttet innehåller cirka 165,42 kcal och endast 9,24 gram fett per 100 gram. De tjejer som följer sin vikt och följer god mat bör vara uppmärksam på kycklingkött. Den innehåller mindre fett och är därför lämplig för kostnäring. I detta fall är kycklingköttbullar, kaloriinnehåll som är mycket lägre än för fläskkött, inte sämre än smak. I 100 gram innehåller produkten endast 3,17 g fett och 125,19 kcal.

Kaloriinnehållet i köttbullar med ris kan ökas eller minskas beroende på ingredienserna. Så, till exempel, införandet av grädde, gräddfil, semolina eller mjöl i kompositionen ökar väsentligt innehållet i fetter och kalorier.

Kaloriinnehåll av ångat kött

Förbered denna kötträtt på olika sätt:

Den mest populära bland människor som följer rätt och hälsosam mat är ångkakorna. Förutom att de behåller maxmängden mikronäringsämnen är deras kaloriinnehåll signifikant lägre än med en annan beredningsmetod. Men återigen beror näringsvärdet på den beredda maträtten direkt på ingredienserna och det valda köttet.