Sibiriska katter - beskrivning av rasen

Vår hjältinna tillhör de inhemska raserna, som bildades uteslutande av naturliga medel. Moderna specialister behövde bara göra certifiering i ett försök att få det till perfektion. Standarden för denna skönhet godkändes endast 1990, och det internationella erkännandet av sibirien mottogs i alla organisationer senast år 2000 när alla nödvändiga papper undertecknades av tjänstemän av sådana respekterade strukturer som CFA, FIFe och TICA.

Beskrivning av ras och karaktär av den sibiriska katten

Låt oss börja med det faktum att Siberianens färg kan vara ganska färgstark. Den vanligaste kombinationen av de vanligaste nyanserna av svart, röd och vit. Enligt standarden avvisas djur med ull av följande färg: lila, abyssinian, kvast och punkt. Vi kommer också att klargöra att den ryska blå- och sibiriska katten är helt olika raser med många yttre skillnader i beskrivningen, de ska inte förväxlas.

Fluffy heroine i vår artikel hänvisar till poludlinnosherstnymi katter. Den har ett magnifikt skydd som inte tillåter fukt, en medellängdslängd med ett starkt ben, en massiv nacke och ett trapezformigt huvud. Sibiriens svans är tillräckligt stor och dekorerad med ett långt flödande hår. Männen på denna ras är ganska stora och når 12 kg, och deras damer är något mindre, de brukar inte överstiga en vikt av 6 kg.

Sibiriska katter anpassar sig normalt till olika typer av bostäder, men de brukar älska privata hus där de kan organisera aktiva spel och jakt på gnagare. Förresten, om du bestämmer dig för att få den här vackra rasen, är det värt att avstå från att köpa marsvin eller hamstrar, fluffiga jägare tillåter dem inte att bo bredvid dem under ett tak. Med barnen kommer sibirierna att gå bra, kom ihåg familjemedlemmarna bra, men utomjordingarna möts vaksamt och försöker skydda sina ägodelar från dem.

Beskrivning av rasen av sibirisk katt, vi avslutar de goda nyheterna - deras ull är tillräckligt säker för allergiker, särskilt det gäller kvinnliga individer som producerar proteinet Fel D1 mycket mindre än män. Hypoallergenicitet och utmärkt karaktär hos dessa djur gör att de kan rekommenderas som husdjur i nästan alla hem.