"Helvetets grindar"


Hellens Gate National Park i Kenya är en av de mest oförglömliga platserna på planeten som förtjänar ett särskilt planerat besök. Han var så namngiven för hans likhet med underjorden på grund av det stora antalet heta källor med imponerande pelare av ånga som steg upp till en höjd av flera meter, liksom närvaron av en smal passage bland klipporna, en gång en biflod av en gammal sjö som sträcker sig i en riftdal.

Parken ligger i Nakuru District, i Rift Valley Province, nära Naivasha Lake Nature Reserve . Avståndet till Nairobi är bara 90 km. Av denna anledning, och även på grund av det relativt lilla territoriet, är "Helvetets port" mycket populär bland resenärer.

berättelse

Ett sådant icke-trivialt namn gavs till reserven av forskare Fisher och Thomson 1883. På 1900-talet blev "Helvetets Gate" platsen för utbrottet av Longonot vulkanen, så här på marken, ibland är spår av aska fortfarande synliga. År 1981 öppnades den första Olkaria geotermiska stationen i Afrika i parken, vilket möjliggjorde användningen av energi från varma källor och gejsrar.

Vad är intressant om parken?

I parken väntar alla läckerheter av ett varmt och torrt klimat. Mycket original ser ut två utdöda vulkaner - Hobley och Olkaria. Den berömda ravinen består av röda stenar, bland vilka även från avstånd ses två fantastiska vulkanformationer från bismaliten - Central Tower och Fisher Tower. Vid centraltornet börjar en mindre klyfta som sträcker sig i sydlig riktning och faller ner till varma källor.

Olika levande varelser i denna reserv är helt enkelt imponerande. Bland de typiska företrädarna för den afrikanska faunan, för vilken "Helvetets port" är födelseplatsen, förtjänar att nämnas:

Om du är en fan av stora katter, kan du inte se dem under en kort utflykt: lejonen, cheetaherna och leoparderna som bor här är väldigt få. Också i reserven finns servaler och små populationer av bergreducerare och antilopshoppare. Mer än 100 arter av fåglar bo här, bland annat Swifts, Kafrian Eagle, Rock Buzzard, Griffins och en ganska sällsynt skäggig man.

I parken finns tre bekväma campingplatser och Masai Cultural Center, där du kommer att erbjudas att bekanta dig med livet och traditionerna i den här antika stammen. Det finns också tre geotermiska kraftverk i Olkaria på territoriet. Dessutom kan du lära dig intressanta fakta om vilda djur genom att besöka Joy Adamsons centrum, som studerade cheetahs, och också att åka båt på Lake Naivasha.

Uppföranderegler

  1. I den här parken kan du, i motsats till många andra skyddade områden, flytta inte bara med bil eller motorcykel, men även på cykel och till fots. Det är under denna promenad kan du se de unika vattenfallen med varmt vatten, som ser väldigt exotiskt ut. Runt omkring dem är ofta utspridda bitar av frusen lava.
  2. Om du hyrde en bil kommer dina ögon konsekvent att öppna hela reservdets skönhet, när du kommer att köra längs ringvägen som sträcker sig över parken och har en längd på 22 km.
  3. Det finns inga butiker i parken, så det är inte möjligt att köpa mat eller dryck här.
  4. Turister ges möjlighet att boka en rundtur i "Gates of Hell", och alla guider talar engelska ganska bra.

Hur kommer man dit?

Eftersom parken ligger utanför Nairobi , kan den endast nås med bil - en hyrd bil eller taxi. Från huvudstaden i landet borde du gå längs Gorge Road till korsningen med Olkaria Ruth, där du måste svänga till höger. Nästan omedelbart kommer du in i riket av afrikansk flora och fauna.