Köttbullar i gräddfilssås i multivark

Denna maträtt är beredd mycket enkelt och mycket snabbt. Köttbullar är en god, tillfredsställande och universell maträtt, ursprungligen från Sverige, som passar både vuxna och barn. Variationer av dess beredning är många: någon lägger till bröd, någon - ris eller mjöl. Därefter kommer vi att berätta några av de mest populära recepten för köttbullar i gräddfilssås i en multivariat.

Kyckling köttbullar i en multivark i en tomatsurtsås

ingredienser:

beredning

Köttbullar i tomatsmörkrämsås börjar börja laga mat med ris. Vi tvättar det flera gånger och fyller det med varmt vatten i en halvtimme. En del av det är något kokt, men i versionen med blötläggning kommer det att förbli intakt och kommer inte att desoxidera när det släcks. Blanda det malet köttet med finhackad lök, ris och ägg. Solim, du kan lägga till kryddor. Vi blandar det bra.

Vi startar multivarken i "Hot" -läget. Vi bildar bollarna och så att de inte faller ihop när de släcker, alla är stekta. Tio minuter är nog, det viktigaste är att köttbullarna tar tag i.

I en separat skål, blanda ketchup och gräddfil med två glas vatten och sila mjöl där. Blanda ordentligt. Alla rostade köttbullarna läggs till multivarken igen och slås på för "Quenching". Fyll sås, det borde täcka köttbullarna nästan helt.

Fisk köttbullar i en multivark i gräddfil sås

ingredienser:

beredning

Först laga ris och sätt i processen, låt fiskfiléen genom köttkvarnen två gånger. Detsamma görs med en glödlampa. Riset var kokt, vi kastar det alltid tillbaka i en kolsyrare, låt det svalna. Blanda det malet köttet med ägg, lök och ris, om det blir flytande, kan du blanda lite mjöl och bringa blandningen till önskad konsistens. Solim, peppar, du kan lägga till en blandning av Proven eller italienska örter, de är väl kombinerade med fisk. Vi bildar köttbullarna, vi lägger dem i mjöl och smälter lätt i "Hot" mode i vegetabilisk olja.

Gräddfilssås för köttbullar är beredd enligt det klassiska receptet. Alla också i "Hot" -läget smälter smöret, häll 4 msk. skedar av mjöl. Allt detta måste stekas, med konstant omrörning. Vi häller i buljong och gräddfil, blanda den. När såsen börjar tjockna markerar vi 5-10 minuter, saltar och tillsätter kryddor, till exempel rosmarin eller timjan. Så fort såsen har förtjockat snabbt sätt i en skål med köttbullar och laga i läget "Quenching" i 40 minuter.