Kryddor för kyckling

Rätter från kyckling kan varieras inte bara på grund av olika sätt att laga kött, utan också ändra sammansättningen av kryddor som läggs till dem. Listan över kryddor som hemmafruarna använder är vanligtvis ganska smala - de är bekanta för alla: salt, peppar, löklök, vitlök etc. Kom ihåg att en och samma kyckling, kokad med tillsats av olika kryddor, kommer att vara väldigt olika både i smak och smak.

Vilka kryddor är lämpliga för kyckling?

Så, skarpheten av kycklingkött ger utan tvekan peppar. Naturligtvis är det bäst att använda svart eller chili, de kommer att subtilt påverka smaken och ge den nödvändiga spiciness till den lagade maträtten. Peppers läggs vanligen i slutet av matlagningen, för under värmebehandlingen kan de ge en obehaglig bitterhet. Chili är en höjdpunkt i mexikansk mat. Det läggs till när du lagar kycklinggulashall och kryddiga vingar.

Förutom kycklingpeppar, marjoram, salvia, rosmarin, basilika, timjan och mynta är lämpliga. Dessa kryddor kan användas separat från varandra eller sminka blandningar av dem. Innan du lagar mat, bör kycklingen gnidas med dessa örter och lämnas ett tag för att marinera. Sådana kryddor som curry och ingefära blev mycket populära. Båda dessa kryddor passar perfekt och kompletterar kycklingens smak. Ginger ger maträtten en brinnande smaken, förutom den är mycket användbar för hälsan. Det rekommenderas att använda det i torr eller fräsch form. Men curry kryddor är en blandning av universella kryddor och passar även som kryddor för grillad kyckling. Den består av kummin, vit senap, muskotnöt, koriander och alla slags varm peppar.

Men kycklingkött i form av malet kött kommer perfekt att kombineras med en krydda som oregano, utan vilken det är otänkbart att uppnå en god smak och arom.

En annan krydda, som är bra för kyckling (speciellt för grillad kyckling) är gurkmeja. Rik, mättad, med en behaglig lukt, det kommer inte att översvämma och kommer inte att förmörkas med kycklingens smak med närvaro, men kommer endast att underlätta skålen och bilda en aptitretande skorpa på kycklingen.

Kryddor för grillad kyckling kan användas samma som för kycklingsläckning, men smaken av den lagade maträtten kommer naturligtvis att vara annorlunda.

Och slutligen, tillsätter du olika kryddor och kryddor till kycklingen, kom ihåg att du, trots deras smak och nytta, måste använda allt i rimliga små mängder så att de inte avbryter skinkans naturliga smak och arom.