Kissel från frysta bär

Frosna bär för framtida bruk blir det en fråga om vad gott och lätt det är möjligt att laga mat från dem, samtidigt som man använder minimala extra ingredienser och krafter. Vi föreslår att stoppa på den traditionella för köket i Östeuropa drink - gelé. Lätt och gott, det kommer att vädja till alla fans av coola delikatesser.

Tjock gelé från frysta bär

Vänd vanligt gelé till en maträtt av nivån, om inte en restaurang, då ett mycket anständigt café, kan du helt enkelt lägga till berry delikatesskiktet med mjölkgelé . En utsökt presentation, tillsammans med en trevlig mjölkbärsmak, kommer att göra sin sak.

ingredienser:

För mjölkgelé:

För bärjelly:

beredning

Innan du kokar geléen från frysta bär, gör en mjölkbas av efterrätten, eftersom det kommer att gå till botten av glaset eller skålarna.

För att laga mjölkgelé bara blanda ovanstående ingredienser i kastrullen, vänta på förtjockningen, och svalna sedan och häll över disken där serveringen är planerad.

För gelé från bär själva bär bär 400 ml vatten, tillsätt socker och koka allt. Det återstående vattnet kombineras med stärkelsen och en tunn smörjning, sätt in lösningen i den totala massan. När geléen blir tjock, svalna den och häll sedan över mjölkbasen. Låt frysa helt i kylskåpet.

Hur man lagar gelé från tranbärsbär och majsstärkelse?

ingredienser:

beredning

Bär, utan tina, häll 2/3 av allt vatten och vänta på att vätskan ska koka. Vid detta skede bör tranbären bryta ner sig, men om lösningen fortfarande innehåller bär, slå sedan den med en bländare. Tillsätt den valda sötningsmedlet till bärpuréen. Lös upp stärkelsen i den återstående kalla vätskan och i en delikat trickle, gå in i en framtida efterrätt. Häll kissel över skålarna och låt det svalna.

Kissel från "Hercules" och frysta bär - recept

På grund av överflöd av gluten i havreflakor, fortsätter geléerna på grundval av dem även efter tillsats av bär tjocka. Förutom en trevlig mjölk- och bärsmak är havremjöl också otroligt användbar för dem som lider av gastrointestinala sjukdomar eller vill gå ner i vikt.

ingredienser:

beredning

Fyll havremjöl med vatten och lämna flingorna för att helt absorbera all vätska. Blanda de svullna flingorna med en mixer och släta den i en kastrull. Häll sedan i mjölken och tillsätt de frysta bären. Så snart bären brister, fyll i gelé med honung och låt den svalna.

Körsbärsgelé från frysta bär med torkad frukt

Du kan laga gelé på vintern inte bara från frysta, men också från torkade frukter. För alla som inte exakt andas till torkade frukter - receptet för en fantastisk kissel baserad på dem.

ingredienser:

beredning

Förtorka de torkade frukterna i kallt vatten i ca 3-4 timmar. Efteråt skivar de torkade frukterna ut, skiftas till en panna och lägger bär till körsbär. Häll innehållet i pannan med 400 ml vatten, tillsätt socker och vänta på koka. I det återstående kalla vattnet späd ut stärkelsen och börja häll den koncentrerade stärkelselösningen i en kruka med gelé. I slutändan slänger frön från vaniljpoten och lämnar allt att svalna.