Thermal Palace


Värmepalatset i belgiska Ostend är inte bara en av de mest intressanta stadsattraktionerna , utan också den största kurorten i landet. Slottets byggnad ligger nära havet och sticker ut med en ovanlig arkitektur, en historia där statens härskare deltog. Dessa fakta gick inte obemärkt för turister som strävar efter att komma till denna plats.

Vad är intressant om slottet?

På 1800-talet hade staden Ostend ett rykte som en utmärkt semesterort, där det en gång var möjligt att vila King Leopold II. De lokala platserna imponerade monarken så mycket att han beställde att bygga Thermal Palace i Oostende. Eftersom staden har många källor med helande och termiskt vatten, bestämdes det att använda det vid behandling av olika sjukdomar. Snart började linjer från angränsande länder, välbärgade och kända personer komma till kurorten, bland dem fanns den kända ryska poeten Nikolai Vasilyevich Gogol.

Nuförtiden är stadsorten inte längre så populär, men företagande lokalbefolkningen har gjort allt för att försäkra sig om att intresset för denna plats inte bleknade. Idag, nära Thermal Palace i Ostend, är det eleganta Thermae Palace Hotel öppet, det finns en swimmingpool, en liten japansk trädgård är trasig, ett konstgalleri fungerar. Under kurvorna på kurorterna kan du ofta se utställningar av verk av nybörjare och fotografer.

Hur kommer man dit?

Du kan nå kurorten med kollektivtrafik . Nära Thermal Palace finns det ett busshållplats "Oostende Sportstraat" och spårväg - "Oostende Koninginnelaan", den gångavstånd som inte tar längre tid än 15-20 minuter. Du kan komma till Thermal Palace varje dag från 11:00 till 19:00. Inträde för alla kategorier av medborgare är gratis.