Kallbetesoppa

Kalla soppor är kända sedan urminnes tider, det är all din favorit okroshka, och botvina , och en mängd kallbetesoppa, kallad "kallt kött" eller "rödbetor". I gamla recept finns en intressant detalj: En kall grön groda kastades i en soppkaka som var beredd att svalna skålen. Kanske kan vi göra utan sådana exotics, men coldman är fortfarande värt att försöka.

Kallbetesoppa №1

ingredienser:

beredning

De tvättade betorna torkas med en pappershandduk, inslagna i folie och bakas i ugnen vid en temperatur av 180 grader i en timme. Sedan kyls bägaren och gnids på en rivare eller skärs i tunna rånar. Gurkor och ägg skärs i kuber, vi huggar grönska. Alla ingredienser staplas i en gryta, salt, peppar och häll kefir till önskad densitet.

Kall soppa med unga rödbetor

I detta recept av kall soppa går allting till handling - "och toppar och rötter", det vill säga vi använder både betor och toppar (men om betorna inte är så unga och topparna är skrapa, är det inte nödvändigt att lägga till det).

ingredienser:

beredning

Vi skiljer bägare från toppar, allt är väl tvättat. Rötter rengörs och skärs i remsor (du kan gnida på en stor rivare). På elden lägger du en kruka med vatten, kokar, salt, peppar, lägger lökbladet, lök (du kan lägga till en buljongkub om så önskas). När vattnet kokar tas glödlampan ut, vi lägger rödbetorna, koka i ca 15 minuter. De vältvättade topparna skärs ganska stora och läggs i en kastrull, där betorna är kokta. Tillsätt socker och bordsvinäger (du behöver inte tillsätta en annan vinäger, eftersom detta kommer att ändra smakens smak), koka i ytterligare 1 minut och avlägsna från värme, svalna vid rumstemperatur. Gurkor och gröna lök finhackade, sätt grönsakerna i den kylda soppen. Vi lämnar i kylskåpet ett par timmar. Servera med gräddfil, kokt ägg och gröna. För att göra skålen mer näringsrik kan rödbetor kokas på köttbuljong eller tillsätt potatis.

Kall soppa från betade betor

ingredienser:

beredning

Vi gnuggar marinerade betor på en stor rivare. Väl tvättad och torkad örter finhackad. Rädis och gurka skär med tunna rånar. Vi blandar allt i en djup skål, lägg till kefir och gräddfil, blanda allt, salt. Kokt potatis och rågbröd serveras separat.

Kallbetesoppa №2

ingredienser:

beredning

Renade betor är tunna strimlade. Tomater vi fyller med kokande vatten och tar bort huden, torka dem genom en sikta eller vispa med en mixer. Blanda rödbetor och tomatspuré med 200 ml vatten, häll i en gryta och låt i 40 minuter smaka på en liten eld, gradvis tillsätta det återstående vattnet. Då ökar vi elden, koka den, ta bort den från värmen och låt den svalna. Gurkor, grönsaker och rädisor finhackas och läggs i en kyld soppa, salt till smak. Ägg kokar hårt kokt, äggulor gnides med gräddfil tills mjuk, matas till chill i en sås båt separat.