Fish dumplings

Rätter som liknar dumplings och vareniki är kända i kulinariska kulturer från olika länder och folk.

Dumplings - inte bara en av de mest populära rätterna, det är också mycket lönsamt. I allmänhet är det bekvämt när det finns pelmeni i frysen (endast du måste arbeta lite först) - de kan tillagas när som helst.

För vegetarianer som inte äter kött alls, för de som snabbt och bara för att göra variation i podnadoevshee-menyn kommer att vara intressanta recept för fiskdumplings. Strängt taget, i matlagning skiljer de sig inte mycket från vanligt kött. I själva verket är det bara dumplings med malet fisk.

Degen kan vara annorlunda, från den enklaste osyrade färska (mjöl + vatten) till olika recept med införande av olika typer av mjöl samt ägg och mejeriprodukter.

Hur man lagar fiskdumplings med malet torsk eller pollock?

ingredienser:

för provet:

för fyllningen:

beredning

Om fisken är frusen, frys den i en kolv - inget extra vatten behövs i fyllningen. Vi skickar fisken genom köttkvarnen tillsammans med löken. Smaka med kryddor och salt. Du kan lägga ett ägg på fyllningen, och om det är vattenigt - lite mjöl eller stärkelse.

Förbered degen. Vi måste sikta mjölet, tillsätta ägg, salt, mjölk eller vatten och knäda degen. Det borde inte vara för brant. Vi knådar med händerna, smörjs med olja. Rulla ut i tunna lager och skär ut cirklarna med ett glas.

Nu gör vi fiskdumplings. Sked sked i mitten av en cirkel av malet bönor och splinter kanterna, vi ger varje produkt den vanliga formen för pelmeni.

Vi lagar dumplingsna på följande sätt: Vi slänger dem i en kruka med kokande vatten, vänta tills de kommer upp och vattnet kokar igen, minska elden och laga i 5-6 minuter. Vi tar bort de färdiga dumplingsna och lägger dem på plattorna.

Du kan servera fiskdumplings, krydda med en bit smör eller gräddfil, med fiskbuljong , strö med naturliga ättika eller citronsaft. Och självklart päls fläsken något. Strö med hackade örter och vitlök. Du kan fortfarande servera några såser. Under fiskdumplings kan du servera vodka, bittra tinkturer eller gin.

Om du fastar fiskdumplings i några dagar, bör de förvaras i kylskåpens frysskåp i en sluten behållare eller i papper, du behöver bara smula dem med mjöl lätt innan du fryser. Frys på papper eller på en platta i 1 lager, så kan du lägga den i en låda eller en papperspåse. Det är lämpligt att använda inom 2-4 veckor.

Om frysen är kraftfull, ger en temperatur på -18 grader C, kan du lagra i 6 månader utan avfrostning. Frysta dumplings koka som du bara kokta - släng i kokande vatten och koka i 5-6 minuter efter kokning.

Dumplings från rosa lax - en särskilt utsökt delikatess

Samtliga proportioner av produkterna är desamma som i föregående recept (se ovan), och laga mat, det är bara bättre att använda rött eller vitt, istället för svartjordpeper. Det kommer också att vara mycket lämpligt att servera bärsås (från tranbär, tranbär, röda vinbär). Fiskdumplings från gädda eller gäddsabborre eller annan mager både flod och havsfisk bereds på samma sätt som i det första receptet (se ovan).

Men om fisken är tjock (karp, höns, etc.) är det absolut nödvändigt att tillsätta lite mjöl eller stärkelse (helst majs) till marken för att korrigera konsistensen och att pelmeni inte kryper bort under tillagningen. Om fyllningen är tjock nog, måste du placera en klump på degen runt mycket försiktigt och knippa kanterna på dumplingsna också snyggt och tätt.