Japansk äggkrämsoppa med skaldjur "Chavan mushi"

Japanska soppor är traditionella och mycket populära rätter från landets matlagning i den stigande solen. Koka dem ganska enkelt, liksom rullar eller sushi. Soppa "Chuvan mushi" - Japansk äggkrämsoppa med skaldjur, kyckling och grönsaker. Skålen är gjord i en portion i en vattenbad, täckt med lock eller med en åtspänd matfilm. Låt oss inte slösa tid förgäves och lära upp recepten för att laga denna läckra och ovanliga maträtt som perfekt dekorerar varje vardagsbord.

Recept för japansk soppa "Chuvan Mushi"

ingredienser:

För soppa:

För äggblandningen:

beredning

Nu berätta hur du ordentligt förbereder den japanska soppen "Chuvan Mushi". Så, från kycklingslåret tar vi bort huden, fett och skär köttet i små bitar. Vi koka det i saltat vatten, lägger skull och sojasås till buljongen. Japanska svamp shinkuem plattor. Gå nu till förberedelsen av äggblandningen. För att göra detta sätter alla komponenter, utom ägget, i en kastrull och kokar. Låt massan svalna helt.

Ägget bryts i en separat skål och blandar dem försiktigt. Tillsätt noga den resulterande massan till äggblandningen och låt den sedan genom sikten för att göra blandningen homogen.

Nu i varje serveringsskål sätter vi kycklingkött, skalade räkor och svamp. Fyll långsamt innehållet med en blandning. Dra åt toppen av varje skålmatfilm och stryk den försiktigt med sin tandpetare på flera ställen. Vi lägger skålarna i en stor kastrull fylld med 1/3 av höjden på pialen med varmt vatten. Koka i genomsnitt eller svag eld i 15-20 minuter, men låt inte vattnet koka så att det annars inte fyller vår maträtt.

Då försöker vi förbereda soppan med en träpinne, om en klar klar vätska kommer ut, så är soppen klar! Vi dekorerar "Chavan-mushi" med färskt lakan av japansk persilja - mitsuba.

Receptet på soppan "Chuan Mushi with Chicken"

ingredienser:

beredning

I en tidigare kokad kokande kycklingsbuljong, tillsätt lite sojasås och vitt torrt vin. Ta försiktigt bort kastrullen från plattan och sätt den att svalna. Kyckling skuren i bitar, distribuera till 4 servering koppar och strö köttet med skull och sojasås.

Kinesiska svampar dränktes i förväg i 100 ml varmt vatten och mala sedan. Tillsätt socker till vattnet och häll i sojasås. Koka svampar tills all vätska har avdunstat. I stället för kinesiska svampar, kan du använda några rå svampar, kokar dem i exakt samma marinaden. Därefter sätter vi in ​​krukorna i burkskivor, hackade krabba pinnar, en skalade räkor och svamp.

Ägget slogs separat med en mixer, kombineras med den kylda buljongen och hälls långsamt blandningen över kopparna. Täck dem med lock och sätt i en stor kastrull, fylld med varmt vatten på 1/3 av kopparnas höjd. Koka i 15-20 minuter på låg värme, och kontrollera efter beredskap. Den färdiga maträtten är dekorerad med persilja och skivknippor.