Italiensk pasta hemma - recept

Förbered pastaen på italienska helt enkelt. Det är svårare att bestämma valet av såsreceptet, med vilket maträtten ska serveras. Tillsammans är variationer av tillsatsen till pasta i italiensk mat otaliga och var och en av dem är bra på sin egen väg. Därefter kommer vi att berätta för vilken sås serveras den italienska pasta oftast, och vi kommer att erbjuda de mest populära och populära.

Recept på italiensk pasta hemma med Bolognese sås

Kanske är den mest populära och välsmakande såsen, som kompletteras med pasta, den Bolognese sås. Det är braised med malet grönsaker i tomathackat kött med tillsats av rött vin och kryddor.

ingredienser:

beredning

Låt oss börja med att steka i olivolja, hackade lök, morötter och selleri stjälkar så mjukt som möjligt. I en annan behållare stekar vi samtidigt nötköttet, kombinerar det med den rostade vegetabiliska massan och lägger tomaterna i saften tillsammans med vätskekomponenten. Vi häller också i vinet, täcker kärlet med lock och väger såsens komponenter i en måttlig värme i en timme.

Vid slutet av beredningen av såsen lägger vi vitlök i den, skalas och pressas genom pressen, podsalivaem den till smak och peppar, låt en minut och ta bort från elden.

Nu återstår det bara att koka pastan och servera den med kokt bolognese sås, strö med Parmesanfargad och dekorera med basilika löv.

Hur man förbereder en hemlagad pasta med courgetter och grönsaker på italienska - ett recept

För närvarande, i tiden för den växande tendens att äta rätter med ett minimum av kalorier, blev receptet av italiensk pasta med grönsaker och zucchini särskilt aktuellt. Det visar sig i italiensk läcker och slår inte hårt på figuren.

ingredienser:

beredning

För att tillaga pasta enligt detta recept är det önskvärt att välja grönsaker av olika färger för att få ett mer färgstarkt och attraktivt färgschema av maträtten. Till exempel, en grön courgette kommer perfekt blandas med gul paprika och mogna röda tomater. Och tvärtom, om kucchini du har gul eller ljus, är bulgarsk peppar bättre att välja grönt. Alla frukter måste tvättas, torkas och skäras i avlång sugrör. Tomatar stå dessutom ett par minuter i kokande vatten och avlägsna skinn.

Sedan lägger du samtidigt kokad pasta och bereder såsen med grönsaker. I olivolja bruna de skalade och skivade stora vitlökständerna, varefter vi tar bort dem och slänger dem och lägger doftande olja i paprika. Efter ungefär fyra minuter lägger vi tomaten till stekpannan, efter några minuter lägger vi kucchini, häll i sojasås, krydda maten med peppar och, om nödvändigt, salt och låt det sakta ner tills alla ingredienser är mjuka. När vi är klara, kombinerar vi pastaen, dränerar vattnet från den och grönsakssås, blandar den, sprider den på tallrikar och serverar, kompletterad med jordade parmesan och basilika blad.