10 intressanta fakta om bröllopsklänningar

Bröllopsklänningen har en rik, lång historia. Över tiden förändras, förbättras, överväxt med nya tecken, traditioner, legender. Numera är inget bröllop komplett utan brudens klänning. Det här är det som alla tjejer drömmer om från de tidigaste åren och vad de först och främst tänker på efter att ha fått erbjudandet om hand och hjärta från den älskade. Därför kommer du utan tvekan att vara intresserad av att lära dig några intressanta fakta om denna högtidliga brudklänning.

Intressanta fakta om bröllopsklänningar

  1. Färgade bröllopsklänningar , översvämmade paller på modeshows i modern tid - det här är inte nytt och definitivt inte en okonventionell idé. Så i Ryssland var traditionen för bruden ansedd som en röd klänning, eller snarare, ett folks klänning. Och i Europa var traditionella kläder rosa och blåa.
  2. Den första kvinnan i Europa, som hade en snövit klänning på sitt eget bröllop, var Queen Margo. Den 18 augusti 1572 framträdde hon för de förvånade gästerna i en vit outfit, och det var från den tiden att de tjejer som gift sig för första gången klädde i ett vitt plagg (bröllopsklänningarna i lila). Mode för vita brudklänningar varade fram till 1700-talet, varefter populariteten återigen förvärvade färgade klänningar. Och returnerade det här till Queen Victoria, som giftades den 10 februari 1840 i en frodig vit satinklänning, dekorerad med spetsar och apelsinträd blommor.
  3. Den dyraste bröllopsklänningen i världen sys i februari 2006 av formgivare Renee Strauss och juveleraren Martin Katz. Kjolen och livstycket är broderade med äkta diamanter. Kostnaden för denna outfit är 12 miljoner dollar! Men i 7 år hittade han fortfarande ingen köpare.
  4. Den längsta klädseln var brudens klänning från Kina - Lil Rong. Dess tåg var 2162 meter. Och bara nyligen har denna rekord slog klänningen sys i den rumänska huvudstaden. Längden på tåget på denna outfit var så mycket som 3 kilometer! Han sysade ett dussin sömnstressar i 100 dagar. Klädseln visades till allmänheten av Emma Dumitrescu-modellen, som hade stigit in i himlen i en ballong. Klänningens tåg är gjord av spets och silke, och modellen försäkrar att hon kände sig som en riktig drottning i det. Världsrekordet spelades in av representanter för Guinness Book of Records.
  5. Den mest kända bröllopsklänsen tillhörde den berömda Grace Kelly. Hon gift sig med Prince Rainier 1956 i en bländande outfit av silkesaffett med spets. Slöjan, tillverkad på sidan, trimmades med 1000 pärlor. Bröllopsklänningen skapades av Helen Rose - designer-kostym av filmstudio "Metro-Goldwyn-Meyer". Och efter halva seklet är denna klänning för brudar och couture ett exempel på elegans, elegans, oklanderlig smak och stil! Förresten, Catherine Middleton gifte sig med prins William i en liknande bröllopsklänning.
  6. En annan väldigt känd bröllopsklänning - Prinsessans Dianas brudklänning sys från 40 meter silke av elfenbenskvalitet, vintagehalsband med guldtrådar och dekorerad med strass och pärlor. Många kopior av denna outfit skapades, som såldes och såldes för fantastiska summor.
  7. Den mest ovanliga brudklänningen från det förflutna blev en utställning av De Young Museum i San Francisco. Det skapades av Yves Saint Laurent själv och är en handgjord krokad kokong. Trots glädjen hos moderna formgivare av bröllopsmode fortsätter den att chocka och chocka publiken med sin originalitet. Designern innefattade en metaforisk bild av vad damen från 60-talet av förra seklet var avsedd för äktenskap.
  8. Den första korta brudklänningen i världen presenterades för allmänheten av den legendariska Coco Chanel. Det var en revolution i bröllopsmode - det ansågs oanständigt för henne att ta bort benen på en gift kvinna. Och Coco Chanel försvarade alltid tanken att en verkligt elegant klänning inte skulle hindra rörelsen. Därför symade hon en outfit bara lite lägre än knäet. Nu är den här ideen - i topp popularitet och fortfarande en av de viktigaste trenderna i moderna bröllopsmode.
  9. Att vara gnistrande i ordets ordalag tillät en original och chockerande bröllopsklänning, dekorerad med riktiga ficklampor. Det låter bruden skina och inte stanna i skuggorna, även i fullständigt mörker. En sådan unik outfit utvecklades av Philips. Det består av två lager och kan analysera kroppstemperaturen, mängden svett, dra slutsatser om flickans känslor som bär den, och beroende på detta lyser lanternarna på olika färger.
  10. Den mest utsökta brudklänningen skapades av konfektören Donna Millington-Day. Faktum är att det är en riktig tårtklänning - 1,8 m. När den skapades användes 22 kg socker, och det var bakat i en vecka.