Sjön Tiberias

Israel är känt inte bara för sina historiska sevärdheter och religiösa platser, det finns fantastiska naturattraktioner som lockar hundratusentals turister till landet varje år. En av dem är Tiberias-sjön, som också är känd från de bibliska texterna.

Tiberiasjön - beskrivning

Sjön bar många namn som var relevanta i olika historiska epoker. I de evangeliska texterna listades det som Galileens hav, Gennesaret-sjön, i de gamla Israels krönikor - Galileens hav.

Tiberias sjön (Israel) är en sötvattensdam där det finns rekreationsområden och turistfaciliteter. Det unika i Galileahavet är att det ligger under havsytan med mer än 200 m, det här är den lägsta sötvattensjön i världen. Den maximala djupet av Tiberias sjön är 45 m. På stranden ligger en av de största städerna Israel - Tiberias .

Tiberias sjön ligger på kartan i nordöstra delen av landet vid gränsen till den palestinska myndigheten. På grund av denna särdrag och den spända politiska situationen var länge några av sevärdheterna vid sjöstranden i ett förfallit tillstånd och öde.

Sjön matas av många sötvattenflöden och fjädrar, men huvudkällan fyller dammen är Jordanfloden. Sålunda finns det en konstant cirkulation och en naturlig rening av vatten i sjön. Dessutom är Kinneret den främsta källan till färskvatten i landet. Mängden fisk som fångas per år i sjönens vatten minskar inte, men tvärtom på grund av den rationella användningen av resurser ökar.

Vila i Israel är ett året runt fenomen. Klimatförhållandena bidrar till detta, och Tiberiasjön är inga undantag. Den genomsnittliga lufttemperaturen i detta område är + 18-20ºї i januari-februari. Den största överraskningen som kan vänta på turister vid denna årstid på sjön är oväntade kvällsstor som orsakas av en kraftig temperaturnedgång.

Vad ska du se för turister?

Tiberias-sjön (Israel), ett foto som kan ses i turistguider, är en otroligt fantastisk och vacker plats med kontrastlandskap. Det kommer inte att lämna likgiltiga resenärer och hjälper till att slutföra bilden av idén om det fantastiska landet Israel.

När du planerar en resa till Tiberiasjön är det värt att uppmärksamma inte bara historiska sevärdheter utan också att ta tid att förena med naturen och vila vid denna damm. I de närliggande bosättningarna kan du hitta många intressanta platser:

  1. I staden Tiberias är ruinerna av en av de äldsta synagogorna , i judendomen anses denna stad vara helig.
  2. I Hamei-Tiberias finns det läkningsmetallkällor , det finns 17 av dem, här kan du gå igenom en behandling med mudder berikade med mineralsalter.
  3. En av de viktigaste sevärdheterna i Tiberias sjön är den antika staden Capernaum . Idag kvarstod bara ruiner från honom, värt att besöka och klättra på berget, där preken på berget lästes, som Jesus Kristus läste.

Hur kommer man dit?

För att komma till sjön måste du komma till staden Tiberias, nära vilken den ligger. Till honom åker bussföretaget "Egged", som lämnar från Tel Aviv varje halvtimme.