Semester i UAE

Förenade Arabemiraten är ett av de mest dynamiskt utvecklade länderna i världen. Den unika kulturen i detta land, baserad på forntida arabiska tullar , kombineras överraskande med moderna trender, vilket uppenbaras i alla aspekter av livet för lokala invånare - arkitektur, musik, sevärdheter , mat och, naturligtvis, semester. Det handlar om UAE: s viktigaste nationella och religiösa fester, som vi kommer att berätta mer i detalj senare i den här artikeln.

Religiösa helgdagar i UAE

Den absoluta majoriteten av de lokala invånarna bekänner en av de tre världsreligionerna - islam, så många festligheter i landet är av religiös karaktär. Det är ingen hemlighet att datumet för sådana händelser är annorlunda varje år och bestäms i enlighet med Hijri-kalendern, baserat på månens faser. Därför, om du vill delta i en av dessa typer av fester, ange i förväg tidpunkten för deras innehav.

Bland de största religiösa helgdagarna i UAE är:

  1. Id al-Fitr är en av de viktigaste händelserna i varje muslims liv som markerar slutet av Ramadan. Observation av fasta under denna period (den 9: e månaden av månskalendern) är obligatorisk för alla troende, därför är dess genomförande firade med stor omfattning. Enligt traditionen läser lokala människor böner, ger pengar till de fattiga och ordnar hemfester. Den fras som vanligtvis används av muslimer som en hälsning på denna dag - "Eid Mubarak" - i översättning betyder "välsignad dag" och motsvarar den ryska "Happy Holidays!".
  2. Dag Arafat är en annan viktig semester i UAE, firas av muslimer runt om i världen omkring 70 dagar efter Eid al-Fitr. Den representerar den sista dagen i Hajj, den största samlingen av människor i världen på ett ställe. På denna dag vid gryningen reser pilgrimer från Mina till det närliggande berget Arafat genom dalen med samma namn, var i 632 e.Kr. Profeten Muhammad gav sin farvälspreme. Det är viktigt att notera att detta är en relativt svår resa som varje troende måste göra minst en gång i sitt liv.
  3. Kurban-Bayram är den främsta firandet i den muslimska kalendern, som faller på den tionde dagen i årets sista månad. Det markerar färdigställandet av pilgrimsfärden till Mecka och varar 3 dagar. Under firandet offras muslimer ko eller får, varefter all matlagning är uppdelad i tre lika delar: 1 förblir familj, 2 behandlar vänner och släktingar, 3 ger till fattiga och behövande. En annan symbol på Kurban-Bairam är en donation till välgörenhet i form av pengar, mat eller kläder.
  4. Maulid är en semester som är tidsbestämd till födelsedagen för profeten Muhammad. Det firas av muslimer i olika länder den 12: e månaden Rabi al-Awal. På denna dag är moskéer, hus och andra byggnader dekorerad med affischer med vers från Koranen. På kvällen utförs marscher med musik och dans och mat och pengar doneras till välgörenhet.

Helgdagar i UAE

Förutom många religiösa fester finns det också flera viktiga nationella helgdagar i Förenade Arabemiraten, som lokalbefolkningen firar med mindre omfattning. De har ett fast datum, vilket inte ändras från år till år. Dessa inkluderar:

  1. UAE: s nationella dag. Denna semester, även känd som Al-Eid al-Watani, faller den 2 december och ägnas åt enandet av alla 7 emirater i ett enda tillstånd. Vanligtvis är denna fest åtföljd av många glada festligheter runt om i landet, parader och danser i nationella kostymer, skolor håller festliga konserter och tävlingar. Det är intressant att dagarna för statliga medarbetare kan vara lite längre än för privata företag.
  2. Nytt år är en annan semester i kalendern i UAE. Traditionellt firas den 1 januari och följs av högljudda festligheter. Gatorna och husen är dekorerad med vackra affischer och kransar, och på hotell till turister arrangeras hela konserter och många andra underhållningar. Klockan 00:00 över hela landet, och särskilt i Abu Dhabi och Dubai , finns det högtidliga salutrar. När det gäller det muslimska nyåret varierar sitt datum från år till år, och själva semestern är ganska blygsam. Vanligtvis på den här dagen går de troende till moskén och reflekterar på det senaste årets misslyckanden.