Institute of Happiness


Den lilla centralamerikanska staten Belize är rik på sina kulturella och naturliga attraktioner . Perioden för den engelska koloniseringen tog livet av landets nya europeiska värderingar, som kompletterade den antika kulturen hos de inhemska invånarna i dessa länder, Maya-indianerna. En blandning av dessa två kulturer har funnit en intressant utföringsform i moderna tider som lockar nya turister. En av de moderna attraktionerna, som definitivt rekommenderas att besöka, är Institute of Happiness.

Hur grundades Institutet för lycka?

Merit i Foundations of Happiness tillhör beskyddaren av Belize, en beskyddare och navigatör - den engelska baronen Henry Edward Bliss. Hela sitt liv ägde han sjöresor till en dag 1929 och kom fram till sitt skepp "Sea King" till Belize kust. Till sist blev han kär i detta ovanligt gröna land med en rik historia och med välvilliga lokalbefolkningen, och han begravde sig att begrava sig vid havet i Belize och lämnade en stor del av sin egendom till staten. På Blissstiftelsens pengar i landet byggdes ikoniska byggnader, som nu är de största attraktionerna som lockar turister från hela världen.

En av dessa attraktioner är Institute of Happiness. Organisationen, som heter så romantiskt, är Belize Performing Arts Center. Det inofficiella namnet blev van vid det faktum att efter öppnandet av Institute of Happiness var det enda i landet för att organisera konserter och föreställningar, utbildning av konstnärer.

Byggnaden av Center for Performing Arts byggdes i den första huvudstaden Belize City . För idag är det landets kulturella hjärta, där hundratals artister av olika genrer flockar överallt.

Byggandet av Lycksäkerhetsinstitutet slutfördes 1955. Centrets öppning åtföljdes av konserter från de främsta artisterna i Belize, konstnärer från Storbritannien, Spanien och Portugal uppmanades också. I mer än 50 år har kulturcentret nöjt sina besökare med en mängd olika genrer.

Institute of Happiness - beskrivning

Institutet för lycka är inte bara en teater eller en konserthall. Det finns många objekt av kulturellt värde:

  1. Belize National Art Council ligger på bottenvåningen i Center for Performing Arts.
  2. Andra våningen från öppningstidpunkten till 1994 var ockuperad av landets huvudbibliotek , där de gamla manuskripten, de första versionerna av bibeln som anlände till missionärernas nya länder, liksom den rika bokfonden för modern världslitteratur hölls. Senare byggdes en ny byggnad för biblioteket, och Institute of Happiness bestämdes att expandera.
  3. Till byggnadens bakre fasad byggdes förlängningar, som idag fungerar som National Gallery of Modern Painting .
  4. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt innovationer som entré , som välkomnar gästerna med magnifika marmormöbler och ett stort auditorium med 600 platser.
  5. För att säkerställa att konstnärernas repetitioner gick i komfort, öppnades speciellt studiorna för National Belize Dance Theater och drama kollektivet .

Hur kommer man till Institute of Happiness?

Happiness Institute har en mycket framgångsrik plats, det ligger i centrum av Belize City , så det är lätt att ta sig till det.