Belize - attraktioner

Belize är ett litet land i Centralamerika, gränsar till Mexiko och Guatemala. När du går här måste du ha en uppfattning om att landet med en rik kultur, född före sjömänens ålder, och representerar intresse för sin koloniala kultur. Dessutom, förutom kulturella och historiska attraktioner, bör du ägna tillräckligt med tid för att studera unika naturområden, en rik flora och fauna.

Kulturella och historiska sevärdheter i Belize

Belize är ett land med en rik historia, här var den antika Maya-civilisationen. Därför finns det på Belize territorium många attraktioner som speglar denna kultur. Bland de viktigaste av dem kan du lista följande:

 1. Caracol . I södra Belize finns ett gammalt komplex av Maya-byggnader - staden Ousitsa. Vetenskapsmännes vittnesbörd visar att det var en stad med en befolkning på cirka 150 000 personer, dess centrala torg (Karakol), som nu var öppen för turister, hade en radie på cirka 10 km. Caracol upptäcktes av en slump i 1937 av loggers som arbetade i lokala skogar på jakt efter sällsynta träslag. Sedan dess har terrängen utforskats av arkeologiska expeditioner. Staden hittade bad, dammar och reservoarer. Intressant är fynden av jade statuetter och kvinnors smycken.
 2. Ruinerna av Kahal Pecs - den antika staden Maya, ligger nära den moderna San Ignacio . Nu är ruinerna helt och delvis återställda. Det kan sägas att komplexet består av 34 stenbyggnader, inklusive ett bad och en liten fristad. Utgrävningar utförs, och till denna dag, men trots detta är staden öppen för turister.
 3. Ruins of Quayo . Om du går väster om staden Orange Walk kan du komma till en annan stor historisk plats - ruinerna av Maya Quayo. Detta komplex är av stort intresse just för att det är en av de äldsta bebodda platserna i Maya-civilisationen och civilisationen som föregår dem. I staden finns byggnader i form av stegade pyramider, liksom de tidigaste stenstrukturerna från 2000 f.Kr. Du kan komma till Quayo med taxi eller en hyrbil från Orange Walk, bara du måste välja tid att besöka i förväg, eftersom komplexet inte fungerar dagligen.
 4. Lamanay . Det är ruinerna av den antika kulturella och religiösa centrum Maya, som ligger vid Karibiska havet. Det har många byggnader som går tillbaka till 1500 f.Kr.
 5. Shunantunich - en stad som var en religiös centrum av den antika Maya. Under utgrävningarna hittades många rituella föremål, stora pyramidhemligheter uppfördes, liksom vissa föremål utsedda av arkeologer som observatorier. På många ställen i den antika staden hittades bas-reliefs och steles med bilder av den högste guden och livets träd, skarpt snidade direkt på stenen.
 6. Altun Ha . Inte långt från den moderna staden Old North Highway är ruinerna av den antika Maya-staden Altun Ha. Tyvärr var det ursprungliga namnet inte bevarat, och Altun Ha är namnet uppfunnet av arkeologer. Ruinsarna av staden upptäcktes av misstag av en pilot, en sökande av antikviteter i det tjugonde århundradet. Sedan dess har utgrävningar genomförts i Altun Ha, vilket resulterar i att bevisen för den antika Maya-närvaron på detta land upprepas.
 7. Serros är en av de äldsta maya städerna, den ligger nära Chetumal Bay. Förvånansvärt är den här staden inte i djupet på kontinenten, men nära stranden. Här kan du hitta masker och spår av gud och jaguar, samt gamla helgedomar till dessa gudar, som ligger vid stranden, men vetter mot fasaden inte till havet, men djupt in i fastlandet. En aktiv sjöhandel med honung, guld, jade och obsidian genomfördes i staden.
 8. Lubaantun är en annan gammal bosättning av Maya-civilisationen. Utgrävningar på detta område började 1903. Intressant var det i denna stad att en berömd artefakt hittades - en kristall långsträckt skalle, vars ursprung fortfarande inte är känd.

Naturattraktioner

Belize är attraktivt för turister med sin orörda orörda natur, här kan du se många pittoreska föremål, som inkluderar:

 1. Ett stort blått hål och Belize barriärrevet . Förmodligen är dessa de mest populära naturattraktionerna i Belize. Ett stort blått hål är en brunn av naturligt ursprung beläget på landets kust, med en nästan idealisk cirkelform som i diameter når 300 m och djup - 130 m. Denna plats är listad i UNESCO, och den hittades av Jacques-Yves Cousteau. För dykare En stor blå hål är nästan det perfekta stället att dyka. På 70 meters djup kan du träffa fantastiska arter av fisk och undervattensväxter.
 2. Reserv Babun . Överraskande, trots att Belize är ett litet land, finns det många naturskyddsområden och reserver på sitt territorium. Baboon Reserve är engagerad i skyddet och ökningen av befolkningen av apa-howlers, ljusa representanter för Faunas av Belize. Det ligger nära den lilla byn Bermudian Landing.
 3. Kokskombe naturreservat . Den huvudsakliga riktningen för denna naturparks arbete är bevarande av befolkningen i den sydamerikanska jaguaren. Dessutom växer mer än 100 arter av sällsynta växter i reserven, vetenskapliga ornitologiska studier genomförs regelbundet. Inte hela parkens territorium är öppet för besökare, skogsdelar är stängda för turister. Det finns ett naturreservat på en halv timmes bilresa från Stan Creek.
 4. Rio Ondo River . Den största floden i landet är den naturliga gränsen mellan Belize och Mexiko. Den är full av vatten, växer tjocka skogar längs sina banker. Längden fungerade floden som en forsränning av skogen till sjöfart för vidare transport.
 5. Cave Aktun-Tunichil-Muknal . Denna havgrotta hittades som ett resultat av utgrävningar av Maya-bosättningar. Arkeologer blev förvånade över att finna i mitten av grottan flera mänskliga skelett. Högst sannolikt blev de avlivade, eftersom grottan uppfattades av de gamla som en ingång till de dödas värld. Trots sin närhet till vattnet är klimatet i grottan torrt.
 6. Boka Crooked tre . Den här ornitologiska reserven ligger i den centrala delen av landet, 40 km från Belize City . Namnet från engelska översätts som "krokigt träd", till ära för cashewnräd, som växer i parken i stort antal. Reserven innehåller många fågelarter, vissa är unika och karakteristiska endast för denna region. Parken är öppen dagligen för turister.

Museer och offentliga platser

Turister som fångas upp i Belize kan diversifiera sin fritid och besöka olika intressanta platser, som inkluderar:

 1. Battlefield Park . Villkorligt kan man säga att parken är en av de första offentliga platserna för bosättaren eran. Sedan XVII-talet var det ett område för stadsmötet. Just nu är Battlefield en klassisk stadspark med gröna utrymmen, bänkar och vägar. Dess läge är staden Belmopan.
 2. Galleri av Contemporary Art Image Factory , som ligger i huvudstaden Belize. Den officiella öppningen ägde rum år 1995, sedan dess har galleriet regelbundet verk av moderna Belize-konstnärer, samt konstnärer och skulptörer i Mexiko och Guatemala. I permanent utställning av galleriet finns det otraditionella typer av målning och fotografering.
 3. Zoo of Belize . Detta är den största zoo i Centralamerika. Överraskande finns det inga celler, alla djur går fritt, i naturliga förhållanden. De begränsas endast av hinder, kullar och små kapslingar. Djurparkens främsta koncept är den fria samexistensen mellan människor och djur. Det finns en zoo i utkanten av Belmopan .
 4. Fyren av Bairon Bliss , som var en barnlös miljonär från England. När han en gång besökt Belize blev han för resten av sitt liv förälskad i det här pittoreska landet, och alla hans förmögenheter varade till utvecklingen av Belize. Fyren ligger på vallen i staden Belmopan, monumentets höjd är 18 m. Varje år den 9 mars från vattnet till minne av Beyron Bliss avgår segelregatet.
 5. Institute of Happiness . Detta är det officiella namnet på byggnaden, där konserter och teaterföreställningar hålls. Byggnaden byggdes 1955 på pengarna kvar av Bairon Bliss till detta land. Institutet är regelbundet värd för konserter av kända lokala artister, samt världsberömda kändisar.