Museum of Belize


I Belize kan du inte bara njuta av en strandferie och beundra den naturliga skönheten, det finns många kulturattraktioner, varav det ena är Belize-museet.

Historien om byggandet av Belize-museet

Belize-museet är ett komplex som betecknas Gabournel, som ligger på en bekväm plats vid Karibiska sjön. Byggnadsperioden för byggnaden föll från 1854 till 1857. Initialt fungerade det som en avdelnings kunglig fängelse.

Det är intressant att väggarna i byggnaden består av engelska tegelstenar som tidigare använts som ballast på fartyg. Varje kamera hade sitt eget fönster, på toppen skrev namnet på personen i den. Vid 1910 var platsen för allt inte tillräckligt, och huvudbyggnaden tillsattes ytterligare 9,14 m.

Ingången genom vilken turister passerar idag var en gång fängelsens centrala korridor. Det var här som offentliga avrättningar ägde rum. Byggnaden täckte upprepade gånger elden, och några bränder var så allvarliga att fångarna överfördes till andra fängelser i närheten.

Det var först 1998 som det tidigare fängelset återupptogs i museet efter det att regeringens beslut fattades. Renoveringen av lokalerna, som hölls med ekonomiskt stöd från Taiwan och Mexiko, tog ytterligare fyra år. Till sist, den 7 februari 2002, öppnades Belize-museet officiellt.

Utställningar av Belize Museum

Utställningarna är många artefakter som är associerade med Maya-eran, vilket indikerar en hög kultur av indiens stam. Här är resultaten av studier som har genomförts under många år. Turister, som besöker museet, kommer att lära sig allt om landets koloniala liv, de stammar som bebodde detta område tidigare.

Museets främsta utställningar är föremål gjorda i Maya-eran, en samling unika frimärken och mynt, samt vykort och fotografier från många år. Besökare kommer att kunna se ett Kampesheva-träd, en machaon och ovanliga insekter.

Museet är indelat i två våningar. Först finns det rum med vykort och föremål som berättar om Belys historia under de senaste 350 åren. Den andra är de mest värdefulla artefakterna - dekorativa steles med Mayan inskriptioner, statyer dekorerad med ädelstenar.