Government House (Belize)


En av de mest kända arkitektoniska sevärdheterna i Belize är Regeringshuset, vilket står ut för dess arkitektur och dekoration. Historiskt gavs det till guvernörsgeneralerna, som skickades av de engelska kungarna för att kontrollera Belize .

Historiska betydelsen av regeringens hus

Regeringshuset konstruerades av arkitekten Christopher Rahn, som lyckades kombinera i en byggnad de egenskaper som ligger i byggnaderna i Karibiska regionen och aristokratiska linjer av engelsk arkitektur. Strukturen lockar turister uppmärksamhet inte bara av det vackra utseendet, utan av de historiska händelserna som inträffade i den.

Här undertecknades ett dekret om avskaffande av slaveri, 1834, vid vilket regeringskammaren höll en stor fest. År 1981 var det över den här byggnaden att den engelska flaggan sänktes och en ny, redan oberoende, belize, höjdes.

Regeringshus i våra dagar

Hittills spelar regeringshuset en viktig roll i landets sociokulturella liv. Byggnaden flyttade till kulturdepartementet, vilket gjorde det till ett kulturhus. Lokala invånare kommer hela tiden att besöka utställningarna i byggnaden. En av huvudutställningarna är en samling fotografier av tidigare år av en känd forskare och forskare. Förutom permanenta utställningar hålls tillfälliga utställningar, så turister har alltid en chans att komma på något unikt.

Eftersom regeringshuset är omgivet av en trädgård med frodigt grönska och en mängd olika träd, använder Belize invånare den för att hålla bröllopsceremonier och fira stadshändelser. Dessutom finns det unika arter av fåglar som lockar ornitologer från hela världen.

Byggnaden är centrum för det kulturella och sociala livet i staden, liksom dess symbol och huvudattraktion. Government House används också som konsertplattform, där olika ensembler och grupper utför.

Hur kommer man till regeringens hus?

Byggnaden ligger i den södra delen av staden, som byggdes upp vid en tidpunkt då landet var en koloni i England. Du kan komma till Government House genom att hitta Regent Street, inte långt från St John's Cathedral.

Du kan gå till den över bron, och sedan vid tingshuset, och även med bil genom Caesar Reach Road. Museet går från kl. 8.30 till 17.00 från måndag till fredag.