Sendero de los Quetzales


Den naturliga riket i Centralamerika och i synnerhet Republiken Panama kan ibland inte beskrivas. Turister, särskilt de som har besökt regionen för första gången, är fyllda med ett otroligt utbud av känslor, så perfekt sett. Om du lockas av ekoturism rekommenderar vi att du känner till den lokala flora och fauna, som går längs Sendero de los Quetzales spår.

Mer på Quetzales spåret

I Panama finns många nationalparker och skyddade områden, men fjädrande älskare markerar nationalparken i närheten av Baru vulkanen . Här har flera praktiska och säkra vägar utvecklats och lagts för älskare av frodig vegetation och djur.

Stigen genom floderna och djungeln leder dig över århundraden gamla träd till toppen av vulkanen. Ruttens totala längd är 12 km. Den viktigaste turistvägen är från staden Boquete . För erfarna turister och vetenskapliga grupper finns det andra färdvägsriktningar, men de kräver viss fysisk färdighet, en obligatorisk närvaro av en guide och ett skydd vid uthyrning av natten.

Vad att se i Sendero de los Quetzales?

Nationalparken och Quetzal-spåret attraherar särskilt ornitologer och fotografer från hela världen. Och inte konstigt: det är på dessa ställen att det lever en fantastisk fågel med samma namn, ketzal. Det hänvisas till trogons familj, den vanliga storleken på en man är 30-40 cm, och svansen växer till 60 cm i längd. I parken bor vissa arter av kolibrier, och en nationell blomma, en exotisk orkidé växer också. Stammarna i Maya och Aztec indianerna ansåg quetzalen en helig fågel. Förresten, för att hedra den här fågeln heter valutan i Guatemala staten.

Sendero de los Quetzales anses vara ett av de bästa sätten att spendera tid på detta område och observera naturen i Panama och dess sällsynta invånare. Här längs vägen ser du flera vattenfall som flyger från Baru vulkanen i de frodiga tjockarna. Och även om du inte har sett exotiska fåglar hör du i alla fall dem. Förvånansvärt, den vilda sjungen av fåglar över djungeln echoes ett antal gånger.

Hur kommer du till Sendero de los Quetzales?

För detta ändamål gör de flesta turister flyg till Davids stad . Resan tar ungefär en timme. Härifrån, vid transfer, taxi eller hyrbil, behöver du komma till Boquete , närmaste bosättning nära Baru vulkanen.

Spåren av Quetzal anses vara av medelstark gravitation, d.v.s. är tillgänglig för äldre och familjer med barn äldre än sju år. Men eftersom den här gången är lång nog länge, rekommenderas det att gå tillsammans med en professionell guide. Vid tiden tar spåret cirka fyra timmar.