Huvudställning: Yoga

Huvudstanden i yoga, eller Sirshasana, är en mycket viktig och signifikant asana som påverkar tillståndet hos många inre organ. Det kan hjälpa, men kan också skada om det inte utförs korrekt. Därför bör du få så mycket information som möjligt innan du börjar lära dig det. Om du gör yoga, ska du stå på huvudet enligt speciella regler - och vi kommer att överväga dem.

Hur användbar är ståndpunkten på huvudet?

Shirshasana hjälper till att återställa syn, avlägsna hårproblem (det är förlust eller mjäll), minska allergi, stärka immuniteten , lösa problem i genitourinområdet, läka hemorrojder, fistel och förkylningar. Man tror också att hållningen bidrar till läkning av mentala störningar och förbättrar mental aktivitet.

Asana "stå på huvudet"

Behåll denna position så länge det är bekvämt för dig. Tolerera smärtan är strängt förbjuden! För att förbereda sig ordentligt behöver du lite träning:

  1. Ligga på ryggen, riva huvudet av golvet i 1 cm och håll det så länge som möjligt.
  2. Om du kan hålla den i 2-3 minuter kan du gå till stället på huvudet.
  3. Hitta en plats på ditt huvud som är säkert att stå på. För att göra detta, ta en bok, lägg dig ner på golvet, fäst boken i rätt vinkel mot huvudet. Platsen där boken och huvudet röra - och det finns en vinkel på stativet på huvudet.
  4. Prova dig själv i inverterade asanas - "hunden nedåt" och "förenklad björk". Om du har högt blodtryck, var försiktig.
  5. Prova en kort stund för att ta ställningen "stå på huvudet". Vid de första symptomen av obehag lämna genast det.

Det viktigaste är gradvishet, för hårda och hänsynslösa handlingar kommer att göra dig mer skada än bra.