Hur man skär en gädda på en filé?

Gäddans spektakulära utseende var en av de främsta anledningarna till varför den serverades helt. Men om du inte serverar "royal fish" på festbordet, så behöver du inte lura med rengöring från huden och förberedelsen av malet kött, för på vardagar kan du laga mat och fiska.

Hur ska du skära en gädda på en filé?

Innan gädden skärs från benen är det nödvändigt att arma inte bara med en skarp kniv utan också ett par latexhandskar och ett förkläde med dem. Att skära en så svår fisk som en gädda tar mycket tid och energi för en nybörjare, och därför är det bättre att skydda dig mot förorening.

Gutting fisken, gå till sin skalning. Små vågar kan enkelt avlägsnas med en speciell kniv eller en liten flottör, som rör sig i riktning från svans till huvud.

Gäddans huvud är skuren såväl som huvudet på någon annan fisk: gör två snitt under gallen och skär genom åsen. I huvudets kölk är också fenorna avskurna.

Gå sedan direkt till köttet. Vi skär fiskmassan längs åsen upp till costalbågen, och sedan flytta kniven längs revbenen, separera massan från dem.

Beväpnad med ett par pincett och fortsätt att ta bort de kvarvarande benen i massan. Eftersom gädden inte är förgäves kallas flodinvånarnas ben, finns det säkert sådana. Rester av ben från fiskfiléer kan avlägsnas med hjälp av speciella kulinariska pincett eller, om det inte finns, är dess hushållsalternativ kosmetisk pincett.

Ett par filéer är färdiga, i så fall kan köttet delas upp i portioner och stekas, men om du inte vet hur man skär en gädda på en filé utan hud, kommer de förberedande procedurerna att gå ett steg längre.

Beväpnad med en flexibel och tunn kniv, gör ett snitt under huden från sidan av svansen och börja smidigt flytta till huvudet, trycka på fileten med den andra handen och försök att köra kniven så nära som möjligt på huden.

Med rätt skicklighet kan du direkt bemästra hur snabbt du kan klippa gädda på fileten, eftersom alla steg för att skilja filéerna är desamma för nästan alla fiskar.

Alla delar av gädden kan användas för att flytta: fenor och huvud (med tidigare borttagna ögon och gälar) används för att göra rika buljonger , filéer med hud kan baka, bakas och stekas, och köttet separeras från huden - vrids i kutlar eller används för grytor och sufflé.