Hur tar du Senada?

Tabletter Senadé är ett läkemedel som tillverkas på basis av naturligt växtmaterial. Det hänvisar till en grupp läkemedel som snabbt har en laxerande effekt på grund av ökad tarmperistalitet. Det används för att behandla en mängd olika sjukdomar, men för att uppnå en positiv terapeutisk effekt behöver du veta hur du ska ta Senada på rätt sätt.

Hur tar du Senadé tabletter?

Har du förstoppning på grund av hypotension? Han lider av en avföring som orsakats av att ignorera trängseln att defekera? Du måste börja ta avtagande Senada så snart som möjligt. Tabletterna intas, vanligtvis bara en gång om dagen. Det är bäst att göra detta sent på kvällen innan du går och lägger dig.

Innan du tar Senada behöver du inte äta och dricka i ungefär en halvtimme. Och efter att ha tagit p-piller, måste du dricka minst 100 ml vatten eller någon alkoholfri dryck. Om du bestämmer dig för att använda drogen själv vid behandling av funktionell eller patologisk förstoppning, bör du begränsa dig till en kort terapeutisk kurs, det vill säga dricka det i högst 5 dagar i följd. Ofta är det under denna tid en fullständig normalisering av avföringen. Vid utnämning av en läkare är en längre ansökan möjlig.

Använd inte denna medicin endast om patienten har:

Både vuxna och barn över 12 år ska ta Senadé tabletter med förstoppning och observera doseringen. Det beror på den initiala aktivitetsnivån av tarmperistalsen. En Senadé tablett är den minsta initialdoseringen. Det är hos henne att användningen av detta läkemedel bör börja. Denna dos av Senada används för behandling av förstoppning i tre dagar. Inte en enkel tarmrörelse inträffade? Det är nödvändigt att öka doseringen och ta en och en halv tabletter en gång om dagen. Om du har allvarliga problem med tarmarna kan du öka dosen till 3 tabletter per dag. Om patienten, efter att han började ta läkemedlet Senadé på 3 tabletter, inte känner lättnad inom tre dagar, är det nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare.

Hur länge arbetar Senadha?

Vanligen orsakar Senadé tabletter cirka 10 timmar efter intag. Detta är den tid som är nödvändig för att detta läkemedel ska aktivera receptorer och förbättra peristaltiken (reflex). Detta kommer att göra det möjligt att flytta tarminnehållet till ampullen, som är belägen i ändtarmen, och orsakar också en mjuk uppmaning att defekera.

Om patienten bestämmer sig för att ta Senada i tabletter och vill att de ska börja agera så snabbt som möjligt, kan du dricka dem med rent vatten och 2-3 glas litet saltat vatten. I detta fall kommer tömningen av tarmarna att uppträda ungefär 6-8 timmar efter intag.

Biverkningar och interaktion med andra droger

Efter att patienten börjar ta Senada med förstoppning, kan han få biverkningar:

Med långvarig användning av höga doser av läkemedlet kan det förekomma krampanfall eller vaskulär kollaps.

Senada kan tas så ofta som krävs, men det kan inte användas för att behandla förstoppning tillsammans med antiarytmiska läkemedel, eftersom detta kan utlösa utsöndring av stora mängder kalium. Att ta emot dessa tabletter rekommenderas inte för patienter som ordineras läkemedel som har en långvarig effekt, eftersom de minskar deras effektivitet.