Hantera känslor

Ofta stör känslor oss i vardagen, samtidigt som vi utför arbetsuppgifter - det är extremt svårt att göra rätt beslut under påverkan av känslor. Så kanske finns det sätt att hantera känslomässiga processer och känslor?

Autotraining och hantering av känslor

Behovet av att studera emotionella processer och hantera känslor noterades ganska länge sedan. Därför finns det ingen brist på metoder för idag. Och en av de mest tillförlitliga metoderna för att hantera känslor är automatisk träning. Med sin hjälp kan du uppnå ett stabilt mental tillstånd som inte kan störa stress. Autogen träning kan hjälpa till att återställa styrka och prestanda, eftersom kroppen i detta tillstånd vilar mycket mer effektivt än under sömnen eller vila på soffan. Även auto-träning används för att behandla psykosomatiska och neurotiska störningar.

Autotraining görs bäst på kvällen innan du går till sängs eller på morgonen efter uppvaknande. Du måste välja en tid när du inte har bråttom, ta hand om att det inte finns några utkast i rummet, för i detta tillstånd är kroppen mycket mottaglig för förkylningar.

Övningar för att hantera känslor utförs i den bakre positionen på baksidan, under huvudet är en liten kudde, benen är något åtskilda i sidorna, händerna ligger fritt längs stammen. Om du är rädd för att somna, gör träningen sitter, lutar sig tillbaka i stolen eller något hunched över med huvudet på bröstet.

Det finns tre huvudtyper av övningar: tyngd, kropp och hjärta.

  1. Spänningen av musklerna känns först som varje medlems vikt. Därför är det första att uppnå en känsla av tyngd.
  2. När du kan orsaka en känsla av tyngd i dina lemmar, gå till nästa steg. Försök att ge en känsla av värme i dina händer och fötter.
  3. Lär dig sedan hantera din hjärtfrekvens. Efter känslan av värmen, upprepa formeln "hjärtat slår smidigt, lugnt."

Vägen ut ur det avslappnade läget är viktigt, inte i något fall kan det ske med en ryck - när du slappna av så småningom, så ska du komma tillbaka till aktivitet lite.

Det finns andra övningar för autogen träning, men de bör ändras efter att du har behärskat dessa övningar. Det enklaste sättet är för dem som är bekanta med orientaliska metoder, eftersom meditation utgör grunden för autogen träning. När du har läst hur du enkelt anger något tillstånd du behöver, kan du fortsätta med autolog modifiering.

Andra tekniker för att hantera känslor och känslor

  1. Negativa känslor kan nästan alltid brytas av motsatt tecken: avundsjukdom kan undertryckas av självförtroende, och ilska kan bidra till att ta bort förlåtelse och sinnesfrid. I de flesta fall är det kärlek som undertrycker negativa känslor. Om du inte vet hur man inducerar en känsla av glädje och kärlek, är det värt att träna i det här, trevliga minnen kan hjälpa till.
  2. Vanligtvis återspeglas våra känslor i vårt utseende, men förhållandet mellan utseende och känslor är dubbelsidig. Det är att räta ryggen och räta på axlarna, du kan verkligen känna dig mer självsäker.
  3. För starka känslor behöver ett utlopp, så att slå kuddar, att bryta skålen i en passform av stark ilska kan vara användbar. Men för att kontrollera känslor i en konflikt fungerar inte denna metod - splash aggression kan bara vara ensam med dig själv och bara i livliga föremål.
  4. Ofta hjälper simuleringen av situationen, det vill säga att bekämpa rädsla, du måste tänka dig att situationen skrämmer dig och förstår hur du ska agera i den här situationen. Att ta på sig en Superman kostym är inte nödvändig, tänk på de åtgärder som passar dig.
  5. Många situationer, som nu verkar vara olösliga och tragiska, blir obetydliga efter ett tag. Därför, i en situation som tar dig ur balans, föreställ dig dig själv äldre om några år, som om det här är fråga om några dagar.
  6. En bra humor gör livet ljusare, lär dig att skratta på problem, många av dem och de förlorade äggen är inte värda det. En bespottning av livets fula väder hjälper dig att förstå detta.