Hur man lagrar en pumpa - de bästa sätten att bevara skördade grödor

Nybörjare av sommarboende och erfarna lastbilsbönder kommer att vara intresserade av information om hur man lagrar en pumpa så att grönsaken behåller sitt ursprungliga utseende under en lång tid och belönar sina värdefulla och näringsrika egenskaper fram till våren. Tillhandahålla rätt förutsättningar kan vara i privat bostadsägande, och under villkoren för en stadslägenhet.

Hur man lagrar en pumpa hemma?

Korrekt förvaring av pumpa för vinter hemma innebär att du skapar ideala temperaturer inomhus och uppfyller de krav som garanterar det perfekta resultatet.

 1. Den viktiga punkten är rätt skörd . Det är inte tillåtet att få frukt att frysa, men samtidigt är det att föredra att ripa grönsaken, vilket förbättrar smaken av massan.
 2. Var noga med att spara samlingen av svansar, som helst borde vara torra, vilket är ett tecken på mogenhet pumpa.
 3. De uppsamlade frukterna torkas lite i solen, vars fält tas till en sval, mörk och torr plats.
 4. Den ideala temperaturen för pumpaförvaring är från +5 till +10 grader.
 5. En lämplig plats kommer att vara en torrkällare eller en kallkällare, men i avsaknad av sådan kan du ge optimala förhållanden i lägenheten.

Hur man håller en pumpa för vintern i en lägenhet?

Om det inte finns någon källare eller källare kan du se till att pumpan lagras i lägenheten. Att veta några hemligheter kommer att vara möjligt att under lång tid spara den färska smaken av grönsaken, alla dess värdefulla egenskaper och vitaminer i sin ursprungliga form.

 1. Det bästa sättet att bevara frukterna är att placera dem på en glasad balkong eller loggia. För att göra detta måste varje pumpa vara insvept i en trasa och placeras på golvet eller hyllorna på något avstånd från varandra. I svåra frostar är grönsaken ordentligt insvept med något varmt och håller det fritt.
 2. I avsaknad av balkong kan du sätta en pumpa i ett kallt mörkt skafferi. Även vid en temperatur på +15 grader, är frukterna väl bevarade, om de skyddas från tillgång till ljus.
 3. Om det inte finns några villkor för bevarande av färska grönsaker, kan du torka massan i en torktumlare eller en ugn och sedan sätta den på en torr och mörk plats för förvaring.

Hur man lagrar en hel pumpa i lägenheten?

Kunskap om hur man lagrar en hel pumpa hjälper till att spara grönsaken i en lägenhet så länge som möjligt.

 1. Korrekt förvaring av pumpan på vintern i lägenheten kan göras genom att förpacka varje frukt med papper och placera den på golvet nära den kallaste väggen.
 2. Lägg inte pumpa nära radiatorer eller i direkt solljus.
 3. Pumpa kan inte förpackas, men täckas endast med en tät trasa och placerar frukten på ett avstånd av ca 10 cm från varandra.
 4. Du kan inte lägga frukterna direkt på golvet: du måste stapla ett ark av plywood, brädor, en pall eller åtminstone ett papper.
 5. Det är viktigt att behålla en konstant temperatur och fuktighet i rummet, för att regelbundet ventilera rummet.

Hur man håller en pumpa skuren?

Nästa avsnitt hjälper dig att räkna ut hur man lagrar pumpan efter att den har klippts. Uppgiften är samtidigt komplicerad och bevarandeperioden för en sådan grönsak reduceras betydligt. Den skyddande skalens integritet bryts, och med långvarig lagring börjar massan snabbt att forma, ruttna eller blekna, förlora fukt.

 1. Den skurna pumpan före förvaring avlägsnar frön med det medföljande fibrösa köttet.
 2. Förlänga lagringen av den skurna pumpan kommer att hjälpa matfilmen, som du behöver förpacka skivan och pumpan som helhet.
 3. Inte mindre eller ännu effektivare sätt att bevara delar av grönsaken är omslagshalvor eller lobules med en folieavskärning.
 4. Korrekt förberedda delar placeras på en hylla på en balkong eller en loggia eller placeras i kylskåp, vilket är det högsta prioritetsalternativet för bevarande.

Hur håller du den skurda pumpan i kylskåpet?

Vidare om hur man kan lagra en pumpa i kylskåpet efter att frukten skars i halv eller i mindre portioner-lobules.

 1. Rengör pumpahalvor från frön med lös inre kött.
 2. Halvor eller skivor inslagna med matfilm, tätt pressar den på skäret och placeras sedan på den nedre hyllan eller i grönsakskammaren. Förpackad på detta sätt kan skivningen lagras i upp till två veckor.
 3. Om halvor eller skivor pumpa inslagna i folie och byter regelbundet omslaget, kommer grönsaken att förbli fräsch och oskadad i en månad.
 4. För att bevara fruktens juiciness och förhindra att det blir förvirrande i anordningar med ventilerade kamrar, kan skivor smörjas före omslagning med vegetabilisk olja.

Hur man lagrar en pumpa i frysen?

Om det inte finns något sätt att se till att de korrekta lagringsförhållandena för pumpa på vintern är färska och det finns ledigt utrymme i frysen, kan grönsaken frysas.

 1. Pumpa är frusen efter preliminär fullstädning. För att göra detta, skrubba inte bara frön med fibrer, utan skära även av den yttre hårda huden.
 2. Den resulterande massan skärs i kuber, brusochki eller plattor, läggs i en kammare på en hylla med ett skikt och lämnas i 12 timmar.
 3. Ytterligare lagring av pumpa i frysen tillhandahålls genom att hälla den frusna skuren i förpackningar eller behållare. I denna form ska produkten vara lagrad i minst ett år.
 4. Om du vill frysa kan du pumpa puré i portioner eller paket.

Hur man lagrar en pumpa i källaren?

Det optimala och korrekta sättet att bevara grönsakerens färskhet och värdefulla egenskaper är att lagra pumpan i källaren. I närvaro av ett sådant förråd kommer det att vara möjligt att spara värdefulla frukter så effektivt som möjligt under lång tid.

 1. Pumpa lagras helst på hyllor, täckt med papper eller halm.
 2. Ha pumpa svansar upp. Frukt bör inte röra varandra och med valvets väggar.
 3. Innan skörden läggs, behandlas källaren med kalk, torkas och ventilationssystemet rengörs.
 4. Rummet hålls vid en optimal temperatur på +5 till +10 grader och fuktighet vid 75%.
 5. Välja en plats för styling av en grönsak, ta hänsyn till temperaturskillnaden vid golv och tak på lagerhuset.
 6. I kallt frostigt väder värms frukterna och täcker dem med något varmt.

Hur man lagrar en omogen pumpa?

Ibland gör väderförhållanden skörden före tid, vilket innebär att mikroklimatet behöver korrigeras, där frukter ska hållas. Om hur man lagrar en pumpa, så att den mognar och inte är värre än vanligt i följande stycken.

 1. Ursprungligen är de övertygade om att frukterna är faktiskt omogna och kräver individuella lagringsförhållanden. För att göra detta, överväga stammen, i oprimerade exemplar är det med en grön och inte helt torkad. Den omogna muskatelpumpan bedöms av skalens färg, som i stället förblir grön.
 2. Vid varmt väder kan en oren pumpa tas ut en stund i solen.
 3. Efter början av kallt väder, i motsats till mogna exemplar, placeras orena frukter i ett rum med en konstant temperatur på 15-18 grader. Under svalare förhållanden hålls denna pumpa under en kortare tid och kräver prioriterad användning.