Hur man lagar ärter

Ärter - en ganska användbar produkt, från vilken du får mycket näringsrika, starka och läckra rätter - soppor, flingor och rätter. Men inte alla hemmafruar, det visar sig, koka alltid ärterna på rätt sätt - då smälter det, då är det inte kokt. Låt oss lära dig alla hemligheter av matlagning ärtor och vi kommer att behaga våra nära och kära med läckra och ursprungliga rätter.

Hur mycket att laga ärtor efter blötläggning?

Så, för att suga på ärterna innan matlagning är nödvändig för att den sedan kokas snabbare och blir utsökt. Soak bör bara vara i kallt vatten i ca 7 timmar eller bäst hela natten. Före tillagningen ska vattnet i vilket ärterna stod noggrant dräneras och hällas färskt.

Hur man lagar ärter

För att göra detta häll färskt vatten i pannan, lägg ut ärterna, stäng locket och sätt på en svag eld. Koka bönorna tills hela vätskan är kokt. Det är dock bättre att inte öka elden för att påskynda processen. Om ärterna är fullt kokta och potten fortfarande har vatten kvar, tar vi bort locket för snabb avdunstning av vatten.

Om du bestämmer dig för att laga ärter för soppa, då vattnet i vilket det kokades - lämna, vänta inte tills det kokar. Solimbönor är bara nödvändiga i slutet. Om detta görs i början av tillagningen, kommer det att kokas mycket längre och kommer inte att bli så fräckt och gott. Men om du häller lite vegetabilisk olja i kastrullen under matlagningen, kommer ärterna att lagas snabbare och den tillsatta skivan smör lägger till en ovanlig maträtt och ger den en unik smak.

Vissa hemmafruar lägger vanligtvis sodavatten till ärterna och tror att det kommer att lagas snabbare. Men det är bäst att inte göra det, eftersom bönor, bryggt med soda, förvärvar en karaktäristisk smak och en viss "läsk" lukt.

Hur mycket att laga ärtor utan blötläggning?

Det händer att ärter måste kokas snabbt, och det är inte dags att suga i det hela taget. I det här fallet kommer uttrycksmetoden att hjälpa dig. Skal sedan ordentligt tvätta, häll kallt vatten och koka. Dra sedan omedelbart av vattnet, skölj igen, häll vattnet igen och koka det också. Denna procedur utförs tre gånger, varefter vi lagar bönorna tills de är klara. I slutet av matlagningen lägger vi peppar till smak.

Hur lagar man soppa med ärter?

ingredienser:

beredning

Så koka först tills du är redo att röka, dra dem ut ur buljongen. Då täcker vi ärterna och lagar det, ca 50 minuter. Ta sedan försiktigt bort bönorna, torka dem genom en sikta, vänd till ett tillstånd av potatismos, och sätt igen massan i buljongen. Potatis städas, skärs i remsor, kastas i buljong, koka i ca 10 minuter. Lök fin shinkuem, morötter gnugga på en stor rivare och passera grönsakerna i en stekpanna med tillsats av vegetabilisk olja.

Sedan sätter vi grillen i buljongen och koka i ytterligare tio minuter. Salta skålen efter smak, strö med finhackade örter, smaka av en olja och ta av soppen från elden. Allt är vår ärtsoppa klar!

Hur mycket att laga ärter?

ingredienser:

beredning

Förbered kikärter i förväg, blöta ärterna i kallt vatten för hela natten. På morgonen dränerar vi vattnet och lägger bönorna i multivarkens skål. Förrenad vitlök pressas genom pressen och lägger till kikärterna. Häll nu allt vatten så att det helt döljer produkten. Vi lagar pea gröt i multivarket i ca 2 timmar, ställer apparaten i "Plov" -läget.