Sportbollsspel

De mest populära, mest älskade och hyperaktiva spelen har använts sedan urminnes tider med bollen. Sportspel med bollen fångades på de antika egyptiska monumenten, som skildrar folk som jagar och passerar ett ämne till varandra. Och i själva verket har kärnan i nästan vilken sport som helst som använder bollöverföringen, fångsten eller träffa målet, varit relevant för denna dag.

Nästa var de gamla grekerna och romarna. Först, förresten, med en boll spelade inte bara män, utan också kvinnor. Det var sant att det endast gällde denna innovation av Spartas progressiva folk. Och romarna hade även flera kategorier av bollar - pila, follis och paganica, och var och en har sin egen syfte.

Sedan, under åren, förbättrades bollspel - de började uppfinna vantar, skovlar för att slå växeln etc.

Idag har allt tagit ännu mer allvarliga varv: bollspel har i grunden blivit kommande. Och de är förlovade inte bara för underhållningens skull, men också professionellt, som ägnar mestadels tid till denna ockupation. Anledningen till sådan popularisering och universell kärlek är lätt att spåra - dessa spel är mycket äventyrliga, så de uppmuntrar dig att kasta allt och sparka din fot på bollen med barnets oskyldiga leende.

klassificering

Det finns även klassificeringar av vilken typ av bollspel som är. Separering sker med hänsyn till det ultimata målet och sättet att uppnå.

Den första, den mest populära kategorin i hela världen, är spel där mål görs. Här kommer även överföringen att bli överflödig - fotboll, hockey, polo, basket, handboll (handboll), push-ball och många andra.

Det minst kända spelet i denna lista är push-ball. Reglerna, som prestanda i sig, är ganska roliga - bollen måste pressas på fältet genom lagarbete. Den mest överraskande är storleken på bollen - diameter 183 cm och vikt 22,7 kg!

Den andra kategorin kasta bollen över nätet. Det här är tennis, bordtennis, volleyboll, etc.

Tredje - här på bollen slå en speciell fladdermus, så mycket så att den som slår lyckades nå målet innan bollen landade. Det är baseball, cricket och lapta. Det senare är ett traditionellt ryskt spel där en gummiboll ska slås med en träspatel.

Fjärde kategorin - bollen måste slå målet, med minst antal tillvägagångssätt och det största antalet mål (mål) per strejk. Om det är lättare - det är bowling , biljard, golf.

Den femte kategorin är fantastiska spel, där det inte finns förlorare eller vinnare. Spel, faktiskt vana vid det faktum att det viktigaste är inte seger, men deltagande. Dessa spel är populära i öst - chinlon (spelet från Burma) och temari (Japan).

Spel för barn

Föräldrar till aktiva och aktiva barn undrar ofta vad bollspel är, förutom de som redan har blivit banala gårdsplanerunderhållning - fotboll, volleyboll och basket.

Vi erbjuder dig flera innovationer:

  1. "Snake" - det här spelet lär verkligen fotbollens grunder. Här rullar dina barn inte bara bollen, men lär dig att köra den. Det är nödvändigt att dra en vertikal linje på marken, på ett avstånd av 1 m från varandra och vinkelrätt mot linjen är det nödvändigt att ordna 10 föremål - stift, leksaker, kuber etc. Det borde finnas två sådana linjer om du ska ordna en innergårdskonkurrens. Målet är enkelt - du måste hålla bollen längs linjen, utan förluster.
  2. "Slå på målet" - kärnan i spelet är att förbereda barnen för skolstandarder, kasta bollen och kärnan. På ögonhöjdens höjd måste du ta repet och hänga ett runt mål - en diameter på 30 cm, färgen är så ljus som möjligt. Barn sträcker sig på ett avstånd av 3 m, framför dem en korg med fyra tennisbollar. Målet är att slå det maximala antalet gånger i målet, och du måste kasta 4 gånger med varje hand.