Hur lagar man kalamari mjuk?

Bläckfisk - en värdefull skaldjur, där du kan laga en mängd olika rätter. De är rik på hög proteinhalt och lockar sin utsökta smak. Låt oss ta reda på hur du lagar bläckfisk ordentligt, så att de är mjuka.

Hur man lagar fryst bläckfisk för att vara mjuk?

ingredienser:

beredning

Frysta slaktkroppar placeras i en stor behållare med kallt vatten och får tina i 45 minuter. Därefter skölja skaldjur med kokande vatten, ta försiktigt bort den tunna, mörka huden och kontrollera slaktkroppen och ta bort det inre om det behövs. Ta sedan en liten kruka, fyll den med vatten, kasta en nypa salt och låt vätskan koka, placera disken på medium värme. Sänk sedan försiktigt bläckfisken, markera exakt 10 sekunder och med hjälp av ljud ta bort skaldjur, lägg dem på en maträtt. Det är allt, du har en utsökt självbetjäningsrätt eller en halvfabrikat för att göra kryddiga sallader .

Hur man lagar kalamari mjuk i en dubbelkedja?

Så sätt de tvättade och bearbetade bläckfiskkropparna i ångbåten. Stäng locket och sätt timeren på enheten i 10-12 minuter. När tiden har gått, skifter vi skaldjur till en maträtt och serverar den till bordet.

Hur lagar du bläckfisk i en multivark så att den är mjuk?

Om din multivarka har "Steam cooking" -läget, är det också lätt att förbereda bläckfisk. Så, fisken tvättas, skållas med kokande vatten, vi tar bort filmen och sätter ångbåten i korgen. I koppen multivarka häll vatten installera toppen av ångkorgen och stäng enheten med lock. Välj programmet "Steaming for a couple" och markera det i 20 minuter.

Hur lagar du bläckfisk mjuk i en mikrovågsugn?

ingredienser:

beredning

Frysta slaktkroppar av bläckfisk tvättas i varmt vatten, skållas med kokande vatten och försiktigt skalas. Lägg sedan dem i en speciell skål och montera den i en mikrovågsugn. Kroppar strö lätt med citronsaft, tillsätt salt till smak och täck med lock. Stäng dörren på enheten, sätt strömmen på 700-850 W och ställ in tiden i 2 minuter. Kokta kalkar i sin egen juice sätts på en maträtt, ströts med örter och serveras till ett bord med garnering.