Grillad fisk

Den mest hälsosamma sätten att laga fisk anses vara att baka den på grillen. Förutom att faktum att hela kokkärlet inte behöver läggas till matolja, är slaktkroppen redan stekt och krispig på grund av att den är uppe på den maximala uppvärmda ytan, hjälper en krispig skorpa till att hålla hela dess juice i fisken.

Det finns flera sätt att förbereda slaktkroppen på grillen: i en stekpanna, i en ugn eller direkt ovanför kolmen. Vi pratar om var och en av dessa sätt nedan.

Fisk i stekpanna

Det vanligaste och överkomliga sättet att laga mat på grillen är en som kräver en speciell stekpanna med ribbig yta . Det är tillräckligt bra att värma denna stekpanna och du kan uppnå effekten av att baka över riktiga kol.

ingredienser:

beredning

Förbered slaktkroppen (det vill säga att ha rensat den från inskruven och vågorna), skölj försiktigt sköljan och torka den. Gnid fisken med en pasta med vitlök. I magen hålrum placera en citronskiva och en kvist doftande örter - en standard uppsättning. För större tillförlitlighet kan bukväggen fixas. Sätt sedan öringen på en väluppvärmd yta på grillpannan och steka, utan att vrida 5-7 minuter. Upprepa sedan proceduren på andra sidan.

Grillad fisk i ugn

Förbereda fisken i ugnen, det finns inget behov av att stå över det, skålen under enhetlig uppvärmning kommer att greppa från alla håll. Om du lagar mat i "Grill" -läget ställer du in en hög temperatur, vilket gör att du kan laga fisk på minimal tid och samtidigt lämna det saftigt.

ingredienser:

beredning

Med filéer behöver man inte ta bort huden, men att ta bort stenen är nödvändig. Efter sköljning och torkning av en bit filé, slipa den och lägg den åt sidan. Nu till glasyren. För henne, utspädd stärkelse i kall apelsinjuice. Smält smöret och tillsätt krossad vitlök till den, efter en halv minut häll i ättika, saft med stärkelse och tillsätt timjan. Vänta på förtjockningen av glasyren och kyla den efter. Sprid glasyren över ytan på filéen själv och placera den under grillen (vid 210 grader) i 8-10 minuter. När du serverar, följ filén med ett par citronskivor.

Grillad fisk - recept

ingredienser:

beredning

Innan du grillar fisk för grillning, skal du avlägsna abborrefiléerna och skölja dem. Placera filéerna i en blandning av honung med tamari och lökdelar. Efter 10 minuter kan fisken placeras på grillen, placera riven morötter på toppen och sprinkla allt med sesamfrön. Preparatet tar cirka 4-5 minuter.

Röd fisk på grillen

Vem kan vägra stekten en bit röd fisk under ett lager av lackglasyr? Inte oss, och därför ska vi förbereda fisk för en grundläggande enkel men spektakulär teknik.

ingredienser:

beredning

På laxens hud gör du flera longitudinella snitt och gnuggar den i avokadooljan och saltet. Filéen själv är också malet med salt med malda kummin. Späd honung med limejuice och täcka den här blandningen med ytan på filéen själv. Lägg filéerna på den heta grillen och täcka med lock, koka i 10-12 minuter.