Gås med äpplen, bakad i ugnen

Klassiska rätter, som gås med äpplen, bakade i ugnen, förtjänar att visas på våra festliga bord minst en gång per år. Nytt år är ett perfekt tillfälle att baka en gås förutom doftande kryddor, en favoriträtt och sura äpplen. Några intressanta recept vi kommer att beskriva ytterligare.

Gås fylld med äpplen i ugnen

I detta recept, tillsammans med äpplen, kommer en garnering från ris att skickas till fågelns hålrum. Så i slutet av matlagningen kommer inte bara fågeln själv att visas på bordet, men också ett gott tillägg till det.

ingredienser:

beredning

Skölj och torka fågeln ordentligt. Det sista steget är extremt viktigt för att uppnå en krispig skorpa. Gnid gåsen generöst med en nypa salt och sätt i ugnen i 20 minuter vid 200 grader. I mitten av matlagningen, vrid slaktkroppen från baksidan till bröstet. Förbakning kommer att bli av med överflödigt fett. Töm det smälta fettet och häll fågeln själv med en blandning av honung och vatten i lika stora proportioner.

Spara grönsakerna, tillsätt timjan, zest och skivor äpplen till dem. Blanda ris med ris och fyll på fyllningen med påfyllning av gåshålan. Slå fast tibia av fågeln. Förberedelse av gås med ris och äpplen i ugnen tar en annan tid, beroende på storleken på fågeln, kan du beräkna den med en enkel formel: 15 minuter för varje halv kilo. Om du är rädd för att äta på fågeln, baka sedan gåsen med äpplen i ugnen i ärmen i ett liknande mönster.

Receptet för att laga en gås med äpplen i ugnen

Slaktkroppen kan också skäras i bitar och stuvas i en ugn med buljong och vin. Det visar sig utsökt hett, lämpligt för alla garneringar.

ingredienser:

beredning

Innan du lagar en gås med äpplen i ugnen, klippa fågeln, rista bitarna med salt och brunt. Överskottsfett häller nästan helt ut, och på restera, spara grönsakerna med äpplen i ca 5 minuter. Sätt örterna och kryddorna, häll disken med vin och låt i ytterligare 5 minuter. Häll i mjölet, blanda och häll i buljongen. Låt disken med en fågel och grönsaker smaka i ugnen i två och en halv timme vid 190 grader.