Spannmål för viktminskning

Spannmål är verkligen en universell produkt. För det första är de olika - gröt kan bli din maträtt, efterrätt eller huvudrätt. För det andra kan gröt tillgodose alla människors preferenser - vi gissar inte hur många nya, oväntade kombinationer kan erhållas genom att tillsätta en mängd fyllmedel till spannmålen. Tja, och för det tredje, gröt - en produkt som är bekant för vår kropp, vilket innebär att du inte kommer att uppleva stress med spannmål för viktminskning.

Det handlar om sista punkten och vi pratar. Det är, hur användbara spannmål är för att gå ner i vikt.

Val av gröt

Valet av spannmål är mycket viktigt. Det verkar som att havregryn är en havregryn i Afrika, men denna term kan innebära minst två typer av spannmål - havregryn och spannmål. Flingor (inte bara havregryn, men någon annan) är en snabb frukost, och relativt snabbt kolhydrater, vilket ökar blodsockernivån, och följaktligen en känsla av hunger. Groats är inte en hackad, orefinerad korn, som i sig innehåller absolut alla användbara substanser i spannmål. Vid slipning av spannmålen (när flingor är gjorda av det), rengörs det yttre skalet, vilket är fyllt med den grovaste fibern och den största mängd vitaminer, mikro- och makroelement.

Om vi ​​pratar om spannmål för viktminskning, är det nödvändigt att välja exakt oraffinerade, ofolerade grader. Exempel: inte vitt ris, men brunt, inte havreflingor och havregryn.

Varianter av spannmål

Utan tvekan kan frågan om vilken spannmål som är med viktminskning besvaras mycket kortfattat - allt. När allt kommer omkring innehåller alla dem en egen speciell sammansättning av användbara ämnen som är nödvändiga för vår hälsa och därmed förlorar vikt.

hirs

Hirs är en snygg, ljusgul spannmål, som i själva verket är en hirsfrö. Hon brukar matas kycklingar, men trots detta rankar hon först bland de mest användbara spannmålen för att gå ner i vikt. Hirse tar bort fetter från kroppen, förhindrar avsättning av kolesterol på blodkärlens väggar, rensar levern efter att ha tagit antibiotika. Hirse mättar kroppen med magnesium, fosfor, kalium, svavel. Förbrukningen av denna gröt ger dig den dagliga normen av vitaminerna PP, E, B. Kom ihåg: Päronet är yellower, så det är mer användbart.

bovete

Den andra platsen är avsedd för bovete. Det behandlar anemi, eftersom det är svårt att hitta en produkt som innehåller en sådan dos järn. Bovete, till alla andra, även proteinhaltiga gryn. Bland alla spannmål är det hon som först rankar proteininnehållet. Dessutom odlas den utan användning av syntetiska gödningsmedel, eftersom denna växt själv förskjuter allt gräs.

Bovete innehåller vitaminer B och PP, samt mycket näringsrika komplexa kolhydrater.

Vete gryn

I listan över vilken typ av spannmål som är bättre för att gå ner i vikt, kan man inte säga om vete spannmål, eftersom det är den mest kalorier av alla spannmål. Det reglerar fettmetabolism, sänker kolesterol , förbättrar hud, hår och naglar.

korngryn

Den mest ogillade av många groats är pärlbyggen. Där sådan motvilja - det är okänt. Det är möjligt att den huvudsakliga faktorn som påverkar konsumtionen av pärlbyg är varaktigheten av matlagningen - flera timmars tillagning. Samtidigt anses pärlbaren vara den mest näringsrika spannmålen och har en trevlig honungsarom. Dessutom är det bättre än andra spannmål, "rensar" tarmar från avföring, och innehåller också många antioxidanter för hälsa, skönhet och ungdom.

Göra gröt

När du bestämmer dig för att gå ner i vikt på gröt borde du lära dig hur du förbereder dem ordentligt. De flesta flingor måste tvättas (förutom hirs, vetekorn), häll dem sedan med kallt vatten och lämna över natten. På morgonen borde groatsna helt enkelt koka i rent vatten och lämnade för att svälla under locket och släckte från elden.

Denna matlagningsmetod kommer att spara maximalt användbara ämnen.

Spannmål, som alla andra kolhydrater, bör ätas på morgonen. Idealiskt - till frukost.