Fasader av MDF i PVC-film

MDF-fasader för möbelsatser idag är det vanligaste alternativet. Pressade träskivor har en tillräckligt hög hållfasthet på grund av stark interfiberbindning som bildas under produktionen av materialet. En beläggning av PVC-film lägger till fasaden inte bara dekorativa egenskaper, men tjänar också som ytterligare skydd mot fukt och temperaturförändringar.

Fördelar med köksfasader av MDF med PVC-film

Fasader av MDF kostar mindre än fasader av massivt trä , medan de har utmärkt styrka och motståndskraft mot olika negativa effekter. De är miljövänliga, eftersom de inte antar användningen av syntetiska material i produktionsprocessen.

MDF-brädor är mottagliga för någon form av bearbetning, varigenom det är möjligt att producera fasader av någon form. Som ett resultat kan köket beställas och ha någon konfiguration och utseende.

En ytterligare fördel när det gäller design och funktionalitet är appliceringen av PVC-filmer på MDF-fasader. Ett stort utbud av färger, nyanser, texturer gör att du kan ha ett kökspaket i vilken färgversion som helst, med naturligt trä, med en matt eller blank yta.

PVC möbelfilm främjar bevarandet av möbler i sin ursprungliga form, förhindrar fuktabsorption och utveckling av svamp och mögel. Samtidigt är det mycket enkelt att rengöra, vilket ger ett enkelt underhåll av fasaderna.

Dessutom är filmen resistent mot ultraviolett ljus, temperaturförändringar, och vid korrekt användning, behåller dess egenskaper och attraktivt utseende av möbler i minst 10 år.

Och en ytterligare obestridlig fördel är att kostnaden för möbelfasader av MDF i PVC-film är ganska låg, och kostnaden för en möbelsats är ganska överkomlig.

Varianter av PVC-film för MDF-fasader

För pressning av fasader från MDF används vanligtvis en PVC-film med en tjocklek av 0,18 till 1,0 mm. Beroende på typ och färg kan filmen vara:

En sådan mångfald av ytbehandlingar möjliggör avsevärt att öka designmöjligheterna. Och med hjälp av metoder för lackering och patting blir dessa möjligheter ännu mer omfattande. Effekten efter sådan bearbetning visar sig helt enkelt enorm, och inte bara i ett slag utan även vid beröringen.