Võhandu floden


Floden Võhandu är den längsta i Estland . På vägen korsar det sjöar, reserver, dalar, skogar, byar. Det är självklart att en resa längs floden kommer att erövra sina magnifika pittoreska expanser i Estland?

Allmän information

Vihanduflodens längd är 162 km, bassängen är 1420 km². Floden börjar i närheten av Savernes bosättning, passerar genom den sydöstra delen av Estland och strömmar in i den varma sjön nära den lilla byn Vyksu. En del av vägen mellan hamnen i Vyksu och Pskov- Chudskoye-sjön är navigerbar.

Rafting på floden

Njut av mångfalden av den oförglömliga naturen i Estland kan raftas längs floden på en båt. Specialiserade organisationer kommer att tillhandahålla nödvändig utrustning: en båt, flytvästar och en erfaren instruktör kommer att ge instruktioner. När du går på en resa om några dagar kan du tillbringa natten, om du vill kan du besöka badhuset och utföra ytterligare aktiviteter. Antalet personer i en grupp är obegränsat. Kapacitet i båten - från 7 till 9 personer, med barn kan placeras i mitten. Kostnaden för en vuxen är från € 20 per dag, för barn från 10 till 16 år - € 10, för barn under 10 år - gratis. Sommartid är den säkraste tiden för barn och de som inte vet hur man ska simma. Floden är inte så snabb, legeringen blir så bekväm som möjligt. Det är bättre att flotta i 2-3 dagar och ta vägen från staden Võru vid Tamula-sjön till byn Vyypsu nära Teply-sjön.

Vandringar på floden Vihanda utförs när som helst på året. Därför beror utrustningen på vädret och dammen. Men alltid måste du ta extra saker och skor med dig. Det är också nödvändigt att ta en vattentät regnjacka, insektsmedel, i den varma sommaren - baddräkt och solskyddsmedel. Lunch kommer att ingå i legeringsplanen, men det rekommenderas att få med sig vissa lager av mat eller tilltugg och drycker.

Roddmarathon på floden Vihanda

För en aktiv och extrem semester varje år på floden Vihanda finns det ett maraton som lockar ett stort antal professionella och helt enkelt välutbildade rymmare. Tävlingsdagen är april. Det är på våren att floden är full av vatten, med många rapids och forsar.

Marathon börjar på vattnet nära staden Võru . Finish ligger i byn Vyypsu. Marathonens längd är 100 km. För en erfaren roder tar linjen 8-10 timmar, för andra - upp till 21 timmar.

Fisketurer på floden Vyhandu

Som i någon flod finns det i Võhandu en stor mängd fisk i en mängd olika arter. Så i dessa vatten kan du få taggning, karp, öring, abborre, gädda, brasa, burbot etc. För fiske kan du hyra en 4-sits motorbåt och nödvändig utrustning. En erfaren guide ger instruktioner, och tillsammans går du till platser där du inte kan återvända utan fisk! Kostnaden för vandringen är från € 100 per dag.