Hur firar treenigheten i Ryssland?

Den heliga treenighetsdagen kom till oss i sitt gamla testamente. I det sammanhanget uppstår frågan om "Treenigheten firas i Ryssland", eftersom ortodoxin bygger på Nya testamentet. Trots det gamla testamentets ursprung, är Trinity välkänt i Ryssland, och det anses vara en av de viktigaste religiösa helgdagarna.

Hur firar du den heliga treenighetsdagen i Ryssland?

Varje år faller semestern på olika nummer, det beror på att det hålls på den femtionde dagen efter påsken. Till exempel, år 2016 föll helgen 19 juni.

På denna dag håller kyrkorna liturgi och högtidlig tjänst (central-tv sänder ofta från katedralen Kristus Frälsaren). Det är också vanligt att återkalla de avlidna släktingarna och vännerna. Människor tror att efter semester naturen verkligen lever och ett nytt liv är född. Ortodoxa människor arbetar inte i Treenigheten, och prästerna klär sig i gröna kläder - en symbol för ett nytt liv och blommande.

Traditionerna på den heliga treenighetsdagen är ungefär som Ivan Kupala-dagen - tjejerna gör förtrollande på kransar och låter dem genom vattnet, alla religiösa människor samlar blommor och örter och kommer till deras tjänst och därigenom helgar dem. Senare används sådana inrättade växter som ett botemedel mot sjukdomar och onda ögon.

I allt större utsträckning firar treenigheten också av icke-religiösa människor. Detta beror på den breda täckningen av semestern i media och händelserna. Till exempel, nästan i alla städer i Ryssland finns det mässor där jordbruksprodukter säljs, och föreställningar av artister, oftast utomhus. I stora städer kan ännu fler evenemang - du kan delta i tävlingar och danser, prova originala bakverk (tält placerade på folkfestivaler).

En annan populariserande faktor för denna semester är att denna dag förklaras en ledig dag. Människor samlas med vänner och släktingar och kan gå till dacha eller picknick . På denna sommardag kan du koppla av en gång till - simma i floden (du kunde inte simma tidigare, för folk trodde att denna dag vaknar ondskan, och någon sjöjungfru kan dra in i vattnet) och steka shish kebabs. Men bara arbete på dacha är omöjligt, det här kommer att vara ett brott mot kyrkolagen.

Den bevarade traditionen kan kallas skörda bromsar för ett bad. Kvastar måste vara nödvändigtvis björk, som tidigare trodde att alla växter förvärvar helande egenskaper i Troitsynsdag. Björken är helt enkelt en symbol för semestern. Det finns till och med ett ordstäv "på treenigheten skapas bröder."

Förutom förbudet mot badning, involverar inte religiösa personer manuellt arbete, broderar inte, raderar, skär eller planterar, det finns inga bröllop hela veckan i kyrkan (en god omen, men ett engagemang för treenigheten anses). Om regnet börjar i treenigheten anses det att det betyder en bra skörd och ingen frost.

Som vi ser har treenigheten i vår tid verkligen slagit rot i Ryssland, många till och med icke-ortodoxa människor deltar i firandet. År 2016 öppnades en utställning i Moskva i Kristi katedral, Frälsaren, tillägnad Treenigheten, och det fanns en multimediakonsert som berättade för berättelsen om semestern och dess traditioner. Att delta i dessa händelser var inte ledig, men alla dagar var hallen full. I mitten av staden var festivalen "Vår produkt", där alla kunde invigera björkgrenar och delta i en folkmusik konsert. En del av denna festival var den rättvisa "ABC of Crafts", det var möjligt att lära sig allt om det gamla ryska hantverket och köpa favoritartiklar.