Churasko sås

På spanska betyder ordet "churrasco" grill eller kött kokt på kol, så det är logiskt att med tiden sås såsen att grilla kött som fått ett liknande namn. Strängt fast komposition av såsen har inte en churrasca, den varierar beroende på regionen, den enda gemensamma funktionen är skarphet.

Spanjorerna själva föredrar att använda mycket doftande örter, vinäger och limejuice, brasilianerna förbereder Churasko på egen väg med tomater, paprika och lök och portugisiska gör en sur version av såsen med citrus, vinäger och paprika.

Brazilian Churasko Sauce - recept

Låt oss börja med den brasilianska versionen av såsen enklare både i komposition och smak. Brasilianerna rekommenderar sig själva att servera det inte bara för churasko-kött, utan också helt enkelt som en sallad eller lätt grönsaksås.

ingredienser:

beredning

Vrid den varma peppar i en pasta, finhacka den med en kniv eller piska med en mixer. Maximera lök, paprikor och tomater för att få en konsistens av grönsaks salsa. Häll allt med ättika och smör, tillsätt salt och lämna grönsakerna för att starta saften. Om såsen blir otillräcklig flytande kan du hälla lite mer vatten eller ättika till det. Tillsätt pastaen från den heta peppar strax innan du serverar såsen.

Matlagningsrecept på churaskosås

I den spanska versionen är ett ovarligt tillägg till churasko-köttet en grön sås gjord av en blandning av oregano, koriander och persilja.

ingredienser:

beredning

Om det var en mixer till hands, lagar matlagningen bara några sekunder, kasta bara alla ingredienser i Churaskosåsen från listan till skålen och piska. I avsaknad av en mixer måste du arbeta med en skarp kniv. Sätt gräslök och gröna på en skärbräda och börja slipa allt med en kniv tills du får en pastaliknande massa. Denna process tar mycket tid, men var tålamod.

Den resulterande aromatiska pastaen blandas med salt, paprika och kummin. Torka såsen med vatten, olivolja och syra blandningen med ättika och limejuice.

Hur man lagar varm churascasås på portugisiska?

Den portugisiska versionen av receptet kräver inte av dig sådan noggrannhet vid slipning av komponenterna, som i tidigare variationer. Det räcker att helt enkelt blanda ingredienserna, och sedan justera smaken, inklusive skärpan, efter eget gottfinnande.

ingredienser:

beredning

Vispa citronsaften med smör och ättika tills en tjock emulsion bildas. Tillsätt vitlök, paprika, cayennepeppar och salt till blandningen. Upprepa släckningen av alla ingredienser, ta av provet och, om så önskas, komplettera såsen med chili peppar för att skärpa den.

Varm churasko sås

Denna skarpa variation av Churasko har inget att göra med autentiska recept, från vilket det inte blir mindre gott. Prova den här såsen inte bara med kött, utan även med potatis och andra grönsaksrätter.

ingredienser:

beredning

Vispa ingredienserna tills en likformig sås är formad. Servera kylda.